Beauty / Haar
Haar

ZeTest: Definitieve ontharing (+ GIGA korting!)

Reageer 0
Rode bultjes, ingegroeide haartjes, littekens? Ontharen is geen pretje! Maar je kunt er in een flits vanaf zijn! Door middel van lichtflitsen om precies te zijn. Ze.nl testte zo?n IPL-behandeling en heeft een superaanbieding voor jou!

Een slagveld
Uitbundig naar iemand zwaaien, terwijl je net te laat beseft dat je een soort vogelnestje onder je oksels hebt gekweekt; je gloednieuwe vriend die snel zijn hand wegtrekt van het schuurpapier dat ook wel je been wordt genoemd; je lange broek aanhouden op het strand ? terwijl het eindelijk 35 graden is ? omdat je helemaal vergeten bent je bush-bush bij te werken (?Nee hoor, ik hoef niet zo nodig te zwemmen?).

Om deze gênante en irritante momenten te voorkomen moeten we ons lichaam regelmatig bewerken met scheermesjes, epileerapparaten en harsstrips. Met alle nare gevolgen van dien?  Ingegroeide haartjes, irritatiebultjes, littekens: het kan soms echt op een slagveld lijken! Niet zo sexy en niet zo comfortabel.

Volledig haarvrij
Er is een manier om voor eens en voor altijd af te rekenen met ongewenste haargroei. En die manier heet IPL, wat staat voor Intense Pulsed Light. Bij deze ontharingsmethode worden er lichtflitsen afgegeven op de huid. Deze lichtflitsen worden omgezet in energie (wat aanvoelt als warmte) en via de haren naar de haarzakjes geleid. Deze worden onherstelbaar vernietigd en dat betekent dus dat er nooit meer haar uit kan groeien (hoera!). Nu is het zo dat haren verschillende groeifases hebben en tijdens de behandeling worden enkel de groeiende haren aangepakt. Daarom is het noodzakelijk om de IPL-behandeling meerdere keren te herhalen. De gemiddelde persoon heeft acht behandelingen nodig om voorgoed van de haren af te zijn, echter: sommigen zijn al na zes keer klaar, anderen pas na tien keer. Dit heeft alles te maken met de haardichtheid. De behandelingen volgen elkaar telkens na een x aantal weken op, zodat de haren genoeg tijd hebben om te groeien. In het begin is dit om de zes weken, dan om de acht en later zelfs om de elf weken. Je bent dus wel even bezig om je einddoel te bereiken, maar daar heb je dan ook je leven lang profijt van!


Voor wie?
Trek eens een haartje uit het gebied dat je wil laten flitsten; heeft het haarzakje een andere kleur dan je huid? Dan is IPL geschikt voor jou! In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, kan het ook goed werken bij mensen met blond, rood en grijs haar. Zolang het haarzakje maar wel donker is en verschilt van je huidskleur. Als je twijfelt kun je ook altijd even een testje laten doen bij een salon. IPL is helaas niet geschikt voor mensen met een donkere huid. Ook zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden.

ZeTest
Klinkt allemaal mooi en aardig, maar hoe werkt het in de praktijk? Ik besloot de grote stap te wagen en mijn schaamstreek definitief te laten ontharen (behalve dan een bescheiden driehoekje, want ik hoef niet als oma met een kale ?ahum? rond te lopen). De schaamstreek (ook wel brazilian genoemd) houdt in: de haren bij de bikinilijn, de schaamlippen en zelfs tussen de bilpartij. Het idee alleen al dat ik dit gebied nooit meer hoefde te ontharen, bezorgde me direct een gigantische glimlach op mijn gezicht!

Ik vond een perfecte salon in Just! Welness in de Amsterdamse Jordaan. Na vele positieve verhalen besloot ik er zelf eens een kijkje te nemen en was meteen enthousiast. Wat een mooie, schone en moderne salon vol vriendelijke mensen! Mijn IPL-avontuur begon met een intakegesprek, waarin de specialiste mij een aantal vragen stelde over mijn wensen en lichamelijke toestand. Ook werd er haarfijn uitgelegd hoe de methode werkt en wat ik kon verwachten. Wat heel fijn is aan IPL, is dat je de haren niet hoeft te sparen, zoals je bijvoorbeeld bij harsen wel moet doen. Je moet ze zelfs twee dagen van te voren afscheren; tussendoor hoef je dus niet met een volle bos rond te lopen! Wel is het belangrijk om te weten dat de huid die onthaard wordt niet in de zon mag komen en niet te bruin mag zijn, daarom is de winter de beste tijd om te starten met IPL.

Met de billen bloot
Mijn volgende bezoekje aan de salon moest ik er dan toch echt aan geloven: de broek en onderboek gingen uit en ik mocht plaatsnemen op de behandelbank. Gelukkig was het totaal niet ongemakkelijk. De specialiste stelde me helemaal op mijn gemak en deed alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat er een naakte dame voor haar zat ? en dat is het eigenlijk ook, want ze doet het natuurlijk dagelijks. Met een wit potloodje tekende ze een driehoekje op mijn schaamstreek en het gebied dat ze ging behandelen, ontsmette ze met een watje. Vervolgens deden we allebei een beschermende bril op tegen het felle licht en pakte ze het apparaat erbij. Dit is een klein kastje met een slang eraan en aan het uiteinde zit een klein vierkant blokje waar de lichtflitsen uitkomen. Dit zet ze op de huid en flitsen maar. Voor een brazilian zijn gemiddeld veertig flitsen nodig, dit klinkt misschien veel, maar je staat binnen vijf/acht minuten alweer buiten. Het gaat dus supersnel! Het flitsen zelf doet gelukkig helemaal niet zo?n pijn: je voelt enkel wat warmte en een klein prikje: alsof iemand een elastiekje tegen je huid aanschiet. Op sommige plekken ? zoals tussen je schaamlippen ? is het iets gevoeliger, maar het is prima te doen. Het is helemaal niets vergeleken met harsen of epileren!

Dag haar, tot nooit meer ziens!
Tien dagen na de IPL-behandeling beginnen de haartjes uit te vallen. Al na de eerste keer zag ik meteen verschil: er ontstonden kale plekken in mijn schaamstreek en de haartjes die wel doorkwamen, waren een stuk zachter. En helemaal fantastisch: rode bultjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Dit komt omdat IPL ook bacteriën doodt, die irritatie veroorzaken. Hierdoor is IPL ook erg geschikt voor mensen met acné.

Ik heb nu in totaal drie behandelingen achter de rug en ben ontzettend tevreden over het resultaat. Ik zie een duidelijk verschil: de ene keer meer dan de andere keer, maar dat komt door de verschillende fases van haargroei. Ik kan niet wachten om volgend jaar zomer in bikini op het strand te liggen, zonder dat ik me ook maar één seconde zorgen hoef te maken over mijn bikinilijn. Wat een vrij gevoel moet dat zijn!


TOPAANBIEDING: één euro per één flits!
Dat de IPL-methode een gift from heaven is, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar dat deze gift nogal prijzig is, maakt hem minder goddelijk. Daarom ben ik zo blij dat wij jullie, in samenwerking met Just! Welness, deze fantastische korting aan kunnen bieden! Als je nu een IPL-pakket koopt, betaal je slechts ?1,- per één flits. Dat houdt in: als je je oksels definitief wilt laten ontharen, heb je zo?n tien flitsen nodig per behandeling (voor beide oksels), dat betekent tien flitsen x gemiddeld acht behandelingen = ?80,-, terwijl je er normaal gesproken ?472,- voor betaalt! En voor het ontharen van je bikinilijn (25 flitsen x acht behandelingen) betaal je slechts ?200,- in plaats van ?632,-. Voor je volledige schaamstreek/brazilian (veertig flitsen) betaal je ?320,- i.p.v. ?792,-. Deze aanbieding (= het aanschaffen van een pakket; je moet dus in één keer betalen) is geldig tot eind november: er kan uiteraard wel later geflitst worden.

Interesse?
1) Bel dan naar Just! Welness (020-6224505) en boek een vrijblijvend intakegesprek voor de één euro per één flits-aanbieding van Ze.nl.
2) Tijdens het intakegesprek schat de specialiste in hoeveel flitsen en hoeveel behandelingen jij nodig hebt. Dit zal niet veel (zo niet niks) schelen met de bovenstaande bedragen. Vervolgens kun jij bepalen of je het wil doen of niet.
3) Dag haar, tot nooit meer ziens!

I know, het is een flink bedrag, maar als je beseft hoeveel korting je krijgt en hoeveel geld je kwijt bent aan scheermesjes, epileerapparaten en harsbehandelingen, is het goed te overzien. Het is een investering waar je je leven lang plezier van hebt.

Stel je voor: nooit meer scheren, nooit meer irritatie, altijd een gladde huid... Klinkt toch te mooi om waar te zijn? Maar dat is het niet! Ben jij al een tijdje aan het twijfelen? Dan is dit het moment om - net als ik - de grote stap te wagen!

LET OP: Er worden regelmatig IPL-pakketten met korting aangeboden, maar je wordt bedrogen waar je bij staat. Deze aanbiedingen zijn namelijk vaak voor zes behandelingen, maar dit is (bijna) nooit genoeg. En dus moet je bijbetalen en ben je alsnog een fors bedrag kwijt. Ook gebruiken ze soms apparaten met minder hoge sterkte, waardoor je meerdere behandelingen nodig hebt. Pas hiervoor op!
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 6 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • blokkie1980

  tja ik weet het ook niet zo goed. ik ben nu zelf bezig met behandelingen (via een aanbieding voor 6 keer idd!!) maar ben er nog niet echt over uit of ik nou wel of niet tevreden erover ben. ben weliswaar pas op de helft, dus misschien kan ik er ook nog niet zoveel over zeggen.
  Overigens werd mij verteld dat, beetje afhankelijk van de haargroei/haardikte enz, je het minimaal 1 keer per jaar moet herhalen. het is niet zo dat het je leven lang wegblijft in ieder geval

 • MissLela

  Kun je dan niet beter en Philips Lumea kopen voor 400e en het zelf doen zo veel behandelingen als nodig is en overal op je lijf?

 • faryal34

  Jammer dat ik een lichtgetinte huid heb.. Of zijn er toch wel mogelijkheden voor mij? groetjes

 • Linda219

  Ik heb er enorme spijt van, zonde van het geld, een gedeelte van de haren zijn helemaal weg, maar ook een gedeelte niet, dus is het nog geen gezicht en moet je voor de resterende haren toch een wax-behandeling nemen of scheren, maar dan heb je kans dat er weer haartjes voor terug komen en ik heb 14 behandelingen gehad. Ik ben zelfs een keer verbrand, toen had ik hele open wonden. Maar iedereen moet het natuurlijk zelf weten, wilde alleen laten weten wat mijn ervaring hier in is.

 • Jet

  @ Annemieke: Alle haren die geflitst worden, komen nooit meer terug. Er kunnen nog wel wat 'slapende' haartjes zijn die tevoorschijn komen als je hormoonhuishouding verandert (zwanger of de overgang), maar dan zal het gaan over enkele haren.

 • Annemieke

  Dit is echt super! Ik had het er toevallig afgelopen zaterdag over met een meisje. Zij werkt bij een schoonheidsspecialist waar ze nu de aanbieding hebben van 75 euro per x voor je bikinilijn, wat al goedkoop is vergeleken met andere schoonheidsspecialisten. Maar dit is echt helemaal goed! Ik kom uit Bergen op Zoom, maar wat mijn betreft is het het reizen wel waard!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen