Stichting Haarwensen: Help een haartje mee!

Haar door Redactie Ze.nl
Sommige kinderen zijn kaal door kanker of een haarwortelziekte, maar kunnen zich geen goede pruik veroorloven. Daardoor worden ze dag in, dag uit geconfronteerd met hun ziekte. Voor hen is daar Stichting Haarwensen.
 
Kaal door medicatie
Kinderen met kanker verliezen na een medische behandeling hun haar. Een pruik lijkt dan een eenvoudige oplossing. Maar dat is het niet. Een kwalitatief haarwerk kost namelijk tussen de ?1.500,- en ?2.000,- en er zijn maar weinig mensen die dat ?even? kunnen betalen. De kinderen moeten het doen met een mooi mutsje of sjaaltje. Ze worden hierdoor iedere dag (bijvoorbeeld op school) weer geconfronteerd met hun ziekte, wat grote invloed heeft op hun sociale leven en zelfvertrouwen.


 
Kaal door haarwortelziekte
Niet alleen kanker kan een boosdoener zijn; sommige kinderen worden kaal door de haarwortelziekte Alopecia. De oorzaak is onbekend, net als behandelingen met goed resultaat. Ook deze kinderen zullen tegen gelijke dingen aanlopen als kankerpatiënten. En dat wens je niemand toe.

Stichting Haarwensen
Stichting Haarwensen wil deze kinderen graag helpen door ieder kind tot en met achttien jaar de mogelijkheid te bieden om kosteloos een pruik te dragen. De pruiken zijn allemaal van echt haar gemaakt, wat gedoneerd is door mensen uit heel Nederland. Sommige mensen ?sparen? zelfs hun lange haar, zodat ze dit aan Stichting Haarwensen kunnen doneren.


 
Wil jij ook een kind aan een mooie pruik helpen door jouw haren te doneren of een financiele bijdrage te leveren? Kijk dan voor meer informatie op de site van Stichting Haarwensen.

Heb jij weleens haar gedoneerd?