Tips & trics van een personal trainer

Sport & gezondheid door Barbara
Graag wil ik mezelf hierbij aan jullie voorstellen. Ik heb de eer gekregen om een tweewekelijkse column voor Ze.nl te schrijven en de lezeressen te voorzien van alle tips&trics op het gebied van training en voeding.

Een paar jaar geleden stuitte ik in LA op een bijzondere trainingsmethodiek: Bootcamp. Bootcamp was in het buitenland, en vooral in de States, ongekend populair. Het virus was alleen nog niet overgewaaid naar Nederland. Na veel onderzoek, wikken en wegen besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en van start te gaan met The Bootcamp Club. Het was eigenlijk vanaf het begin een succes. Veel mensen raakten snel verslaafd aan het buitensportfenomeen. De groepen werden al gauw groter en binnen een jaar had ik een geweldig bestand van enthousiaste sporters op meerdere locaties. Ik besloot een bevriende sportaddict erbij te betrekken om de club nog groter te maken. Als snel ontwikkelden we een franchiseformule met nu - 2,5 jaar later - een groot landelijk bestand als resultaat: ?The Social Network that makes you sweat?!Er komen veel mooie dingen op mijn pad. Leuke samenwerkingen en enthousiaste deelnemers. Veel mensen zijn per slot van rekening met hun gezondheid bezig en niets is leuker dan met gepassioneerde mensen te werken. Er zijn ook genoeg hilarische momenten de revue gepasseerd. Bijvoorbeeld meiden in een 8 weeks 2 Fabulous-groep (een programma speciaal gericht op afvallen) die na acht weken kilo?s waren aangekomen, omdat ze de balans van veel trainen en eten volledig kwijt waren geraakt. Of de deelnemer die een keer tijdens een training vreselijk moest overgeven, omdat hij een halfuur voorafgaand aan de training een Indische rijsttafel naar binnen had gewerkt. Hij had het begrip ?goed eten voordat je gaat trainen? iets te letterlijk genomen.

Gelukkig zien we voornamelijk succesverhalen voorbijkomen. Sport gaat namelijk veel verder dan dat uurtje trainen. We proberen een lifestyle te veranderen. En dat werkt vaak door in alles. Je straalt een bepaalde zelfverzekerdheid uit die bijvoorbeeld ook in je werk ten goede komt. Iemand lekker in z?n vel laten zitten en naar persoonlijke doelen coachen is priceless.

Ik zal in mijn blogs zo veel mogelijk tools met betrekking tot een healthy lifestyle aanreiken. Van gezonde recepten tot oefeningen voor strakke billen en van de beste health-apps tot de populairste workouts: alles komt aan bod. Meer info is te lezen op www.thebootcampclub.nl en www.barbaradenbak.blogspot.com.

Stay tuned en tot over twee weken. Dan lees je wat je kunt doen om de kerstkilo?s tot een minimum te beperken.

Liefs,
Barbara