Ga de griep tegen!

Sport & gezondheid door Ze.nl
Het begint met een kleine verkoudheid, maar wordt alsmaar erger en voor je het weet kun je er niet meer omheen: je hebt de griep te pakken. Fijn, dat komt nou écht niet uit! Wij geven je tips om de vervelende flu tegen te gaan!

Een dagje thuisblijven kan ontzettend lekker zijn, maar de hele week met flinke griep op bed liggen is een ware hel! Daarom geven wij je tips om het ziek zijn tegen te gaan (al is het krijgen van een griepje nooit helemaal te voorkomen).

 
Wisseldouche  
Douche niet alleen met warm water, maar zet af en toe ook de koude kraan aan. Zo zorg je ervoor dat je lichaam tegen een stootje kan en dat je niet om de haverklap ziek wordt. Ga dertig seconden onder de warme straal staan en daarna tien seconden onder de koude (even op de tandjes bijten!). Herhaal dit een keer of drie en eindig met de koude straal. Ben je verkouden? Koop dat wat lekkere kruidenolie en tover de badkamer om tot een stoomcabine! Dit is goed voor de luchtwegen en zorgt ervoor dat je je helemaal ontspant.

Extra slaap
Duik eens een uurtje eerder onder de wol. Het kan werkelijk wonderen doen! Heb je ?s middags tijd? Doe dan een extra powernapje! Als je slaapt kan jouw immuunsysteem zich versterken; dus hoe meer dutjes, hoe bestendiger je tegen de griep bent. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die te weinig slapen, drie keer meer kans hebben om sneller ziek te worden.

 
Oesters
Ook erg goed om een griepje tegen te gaan zijn oesters! Deze slijmerige schelpdieren bevatten namelijk het meeste zink van alle voedingsmiddelen. Zink wordt gebruikt in het immuunsysteem en het helpt ook bij het helen van wonden.
 
Ga sporten
Als we (bijna) elke dag dertig tot negentig minuten sporten, versterkt dit ons immuunsysteem. Pak dus regelmatig de fiets en loop af en toe eens extra die trap op en neer. Goede lichaamsbeweging versterkt niet alleen het immuunsysteem, het zorgt er ook voor dat je je een stuk fitter voelt.


Wil je meer tips over hoe je een griepje kunt voorkomen? Kijk dan op Girlscene.nl!

Wat doe jij om de griep tegen te gaan?

Bron & fotocredits: Girlscene.nl