Krachttraining voor Vrouwen

Lichaam door Redactie Ze.nl

De titel 'Krachttraining voor vrouwen' kan direct associaties oproepen van gespierde bodybuildsters. Om velen onder u gerust te stellen, daar gaat het in dit boek niet om.
De filosofie van de schrijfster van dit boek (Joan Pagano) is door krachtraining, juist geproportioneerde vormen in je lichaam te krijgen en je weerbaarder te maken tegen de diverse symptomen van het ouder worden.

Deze manier van trainen bevordert het behoud van kracht, souplesse en evenwicht. Het helpt om bot-ontkalking ofwel Osteoporose te voorkomen of vertragen. En voor velen niet onbelangrijk, het helpt de verhouding vet-spiermassa te verbeteren. Tot slot geldt wat voor veel sporten geldt: het verminderd de kans op hart-, vaatziekten en diabetes op oudere leeftijd.

Volgens deze trainingsmethode begin je eerst met een fitheidstest, vervolgens komt de warming up aan de beurt. Daarna beschijft ze 4 oefeningen voor altijd oftewel '4 Life'. De rest van het boek is gewijd aan oefeningen per spiergroep. De oefeningen worden duidelijk uitgelegd waarbij per spiergroep wordt omschreven waarom je ze traint en wat je kan doen om ze zwaarder te maken als je eenmaal 'gevorderd' bent.

Wat heb je nodig: in ieder geval minimaal 2 keer in de week ca 3 kwartier tijd. Een plekje in huis waar je rustig en ongestoord de oefeningen kan doen. Een flinke dosis zelfdiscipline en wat uitrusting zoals een matje, diverse soorten gewichtjes, banden en ballen. Schrikken van deze laatste lijst is niet nodig. Als beginner heb je aan enkel een matje genoeg de rest komt wel in de loop van de tijd. En... het blijft altijd goedkoper dan een abbonnement bij de sportschool!

Als bovenstaande items geen problemen opleveren, dan zou dit best een goede methode voor je kunnen zijn om wat aan je figuur te doen en daarnaast ook nog gezonder oud te worden. Al biedt het boek voor dit laatste natuurlijk geen garanties...

Krachttraining voor vrouwen Afbeelding verwijderd door redactie
Auteur Joan Pagano
Uitgeverij Pearson education
ISBN 9043010553
Verkoopadviesprijs ? 17,95