Dit kun je doen voor mooiere voeten

Lichaam door Redactie Ze.nl

Een lekker fris lakje op de nagels, een fijne voetmassage. Een pedicure op z’n tijd kan heerlijk zijn, maar tegenwoordig mag je in een willekeurige salon bijna een dagsalaris afgeven voor mooie voeten.  Zonde, want je kunt ook zelf voor mooie voeten zorgen en dat is helemaal niet moeilijk.

Draag de juiste schoenen

Op blaren of voetschimmel zit niemand te wachten. Zorg er daarom voor dat je schoenen hebt die goed ademen zodat schimmel niet kan ontstaan en schaf schoenen aan waarop je goed kunt lopen om blaren te voorkomen.

Voetenbadje

Onder de douche springen zorgt ervoor dat je voeten weer fris voelen, maar om ze extra te verwennen, zou je ze ook in een voetenbadje kunnen dompelen. Zorg er voor dat je voeten goed in het teiltje passen en vul het met lauw water en een niet-schuimende olie. Als je veel last hebt van eelt, zou je in plaats van olie ook een half kopje mondwater kunnen toevoegen en een half kopje witte azijn. Je eelt schijnt hiervan los te weken.

Scrubben

Net zoals dat voor de rest van je huid geldt, vernieuwt ook de huid van je voeten zich. Door je voeten met deze scrub te scrubben (niet al te vaak, ongeveer 1 keer per week) krijg je zijdezachte voeten.

Droog je voeten na het douchen goed af

Wanneer je natte haar maar in je nek blijft druipen, kunnen we ons voorstellen dat je even vergeet je voeten af te drogen. Echter is het van belang dat je je voeten goed afdroogt, met name tussen je tenen om zo voetschimmel te voorkomen.

Nagels op de juiste manier afknippen en vijlen

Het kan even lastig zijn om de juiste houding te vinden als je je nagels wilt knippen. Toch is dit iets wat je niet te gehaast moet doen. Om ingegroeide teennagels te voorkomen, is het belangrijk dat je je nagels in een rechte lijn afknipt. Zorg ook dat je een goede nagelvijl hebt, bij voorkeur een glasvijl, zodat je de haakjes kunt wegvijlen en je nagels niet scheuren tijdens het vijlen.
Tip: toch last van ingegroeide teennagels? Laat je voeten dan een paar keer per dag in een teiltje met zeezout weken. Dit gaat de ontsteking tegen.

Eeltvijl

Vijl je eelt wanneer je een douche of voetenbadje hebt genomen zodat de eelt op je voeten wat zachter is. Zo zijn de harde stukken makkelijker te verwijderen.

Voetcrème

Voeten moeten niet nat zijn, maar moeten wel goed gehydrateerd worden. Smeer je voeten daarom regelmatig in met een voedende crème. Vind je een voetcrème niet fijn voelen? Smeer dan je voeten in met een speciale voetolie. Sokken pas aantrekken zodra de crème volledig is ingetrokken.