Dit zijn de leukste astrology inspired tattoos voor ieder sterrenbeeld

Lichaam door Maya Luz

Ben jij dol op astrologie en tattoos? Dan is het misschien een leuk idee om een astrology inspired tattoo te laten zetten. Er zijn een hoop verschillende tattoos die je kunt baseren op jouw sterrenbeeld. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij zetten de leukste astrology inspired tattoos op een rijtje die toegepast kunnen worden voor ieder sterrenbeeld.

Lees ook: Viral op TikTok: willekeurige tattoo uit kauwgomballen automaat

Symbool

Ieder sterrenbeeld heeft haar eigen symbooltje. Dit symbool is erg leuk om te laten zetten als een kleine tattoo. Het is simpel en kan dus op een klein formaat gezet worden. Deze is bijvoorbeeld leuk voor op je handen, polsen, enkels of achter je oor. Als je het iets grootser aan wil pakken, kun je het symbool ook verwerken in een groter design met meer detail.

Zon, maan en ascendant

Als je geïnteresseerd bent in astrologie weet je waarschijnlijk dat je meer hebt dan alleen je sterrenbeeld in je geboortehoroscoop. Je hebt een zonteken, maanteken, ascendant en nog veel meer. Deze drie elementen van je geboortehoroscoop worden gezien als de belangrijkste puzzelstukjes van jouw persoonlijkheid. Dus als je het symbool van je zonteken zou laten zetten, waarom dan ook niet van de rest van je big three? Voeg vervolgens de symbooltjes van de zon, maan en ascendant toe om het plaatje af te maken. Deze tattoo is mooi om te laten zetten op je armen, zowel boven als onder of bijvoorbeeld op je bovenbeen.

Bloem

Ieder sterrenbeeld is verbonden met een bloem. Zo wordt Leeuw geassocieerd met de zonnebloem en wordt Vissen gekoppeld aan een lotus. Als je dol bent op zowel astrologie als bloemen, is dit een erg leuk tattoo design om te laten zetten. Dit kun je ook doen als je de astrologie referentie van je tattoo iets subtieler wil maken. Bloemen tattoos kun je vrij simpel houden, of juist erg gedetailleerd maken. Deze tattoos zijn vooral mooi op je armen, bijvoorbeeld op je onderarm of op de achterkant van je arm. Je kunt ze ook laten zetten op je enkels of je ribben.

Dier

Veel sterrenbeelden zijn vernoemd naar dieren. Denk aan Ram, Stier, Steenbok, Leeuw en Schorpioen. Je kunt je sterrenbeeld daarom ook laten tatoeëren in de vorm van dat dier. Als jouw sterrenbeeld geen dier is, kun je dit idee alsnog toepassen. Zo kun je een Waterman design laten zetten of een Boogschutter. En het sterrenbeeld Weegschaal kun je ook erg makkelijk omzetten in een uniek tattoo design. Soms is een design net zo mooi als je de inspiratie erg letterlijk neemt.

Gesternte

Onze sterrenbeelden halen we natuurlijk uit de sterren. Als jij houdt van subtiele en minimalistische tattoos, kun je jouw sterrenbeeld ook als gesternte laten tatoeëren. Met deze tattoo kun je veel details toevoegen en kun je een grote of juist kleinere plek op je lichaam bedekken. Deze tattoo is bijvoorbeeld erg mooi op je rug of op je sleutelbotje. 

Lees ook: 8 items die in bad gaan nog veel fijner maken