Mooie zomerse benen

Lichaam door Redactie Ze.nl

Het vergt even wat tijd, maar met de juiste verzorging kan ook jij deze lente en zomer zorgen dat er een paar mooie benen onder je rokje uitsteken. De basis van je beenverzorging begint natuurlijk bij het scrubben van de huid. Al die dode winterhuidcellen moeten van die benen af! Daar zijn diverse producten voor verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Wil je meteen ook je voeten een heerlijke voetenscrub geven dan heeft Sally Hansen de Pedicure in a Minute scrub, die ook in reisformaat verkrijgbaar is. En daarna: ontharen die benen!

Want behaarde benen kunnen natuurlijk al helemaal niet. Vanaf april introduceert Gillette de Venus Vibrance, een batterij aangedreven scheersysteem. Op het eerste gezicht ziet het eruit als het 'gewone' Venus scheermesje, maar geeft door de trilling een licht peelend effect. Helemaal in combinatie met Satin Care Radiant Apricot scheergel, zorgt deze voor een zijdezachte huid.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tja, en dan die cellulitis he? Het wondermiddel daartegen moet nog uitgevonden worden, vrezen we. Maar wij vonden twee producten die al aardig in de buurt komen!
Yves Rocher brengt sinds kort Lipophénol Végétal op de markt. Dit product beloofd niet alleen dat het vetweefsel met 35% afneemt, maar ook dat de sinaasappelhuid met maar liefst 69% afneemt. Het werkt in combinatie met een massageborstel die je in cirkelbewegingen over je huid moet halen. Het resulteert inderdaad in een gladder ogende huid, maar wij vragen ons af of dat effect al niet alleen met de massageborstel behaald zou worden. Wat makkelijker in gebruik is, is Vichy's Lipocure. Dit is een gladmakend Anti-cellulite serum dat binnen 14 dagen zonder masseren een zichtbaar minder bobbelige huid geeft. En het werkt! Maar na 14 dagen is je tube ook wel écht leeg, dus met een aanschafprijs van 23,95 niet de meest goedkope oplossing.

Afbeelding verwijderd door redactie

En dan is het natuurlijk tijd om van die witte benen af te komen!
Garnier Ambre Solaire heeft een nieuw product op de markt; de Institut Bronzer. Dit is een set bestaande uit een voorbereidende scrub en een zelfbruinende verzorging. Na het scrubben zorgt de zachte creme binnen een uur voor een gelijkmatige, natuurlijke teint. Helemaal ideaal is de Sublime Bronze automatic van L'Oreal. Dit is een droge zelfbruinende spray die zorgt voor een perfect gelijkmakende teint. Geen oranje handen meer, maar direct op de huid sprayen. Het droogt binnen ongeveer een minuutje en kleurt na een een uur.


Afbeelding verwijderd door redactie

Iets minder handig, maar wel met een geweldig resultaat, is Airbrush Legs van Sally Hansen. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden moet je dit namelijk wel met de hand aanbrengen en dat is een klein minpuntje. Maar het resultaat is het met de hand smeren meer dan waard! Deze spray maskeert namelijk ontsierende details zoals aders, blauwe plekken en littekens op de benen. Ze maken je huid prachtig bruin, alsof je een panty draagt en het geeft ook nog eens zijdezachte benen. De spray is in vijf verschillende tinten verkrijgbaar en droogt in slechts 60 seconden. Afgeven doet het niet, zelfs na een bad blijft het zitten, tenzij je zeep gebruikt! Om het spul van je handen af te krijgen moet je deze dan ook wassen met zeep en een washandje.

Afbeelding verwijderd door redactie

En dan kunnen de rokjes de kast uit. Laat de zon maar komen!