Skin Transfer System van Ericson Laboratoire

Lichaam door Redactie Ze.nl

Toegegeven: Wij hadden voorheen nog nooit gehoord van Ericson Laboratoire. En blijkbaar hebben wij al die tijd wat gemist, want dit exclusieve merk mag inmiddels onder meer Bridget Maasland tot haar clientèle rekenen. Wij probeerden de Skin Transfer System lijn uit, welke bedoeld is voor een droge huid. De lijn bestaat uit een reinigingsmilk en lotion, twee verschillende maskers en een dag- en een nachtcrème.

's Ochtends en 's avonds dien je de huid te reinigen met de Milk en Lotion. Ik ben zelf niet zo'n milk gebruiker, dus dat is wel even wennen. Ik geef de voorkeur aan een wat frissere reiniging, maar gelukkig maakt de lotion daarna weer veel goed. Deze voelt fris aan en geeft de huid een aangename tinteling.

Daarna kun je een keuze maken uit de crème en fluid. Gezien het winter is, is het raadzaam overdag de crème aan te brengen en 's avonds de Fluid. In de zomer vind ik het persoonlijk prettiger deze twee producten om te wisselen. Er is keuze tussen twee crèmes en keuze tussen twee fluids; Hydra-Intensive (voor aanvulling van vocht) en Nutri-Intensive (voor aanvulling van lipiden). Echter, wil je alleen crèmes gebruiken dan kan dat ook en andersom. De twee soorten zijn prima in combinatie te gebruiken.

Afbeelding verwijderd door redactie

De twee maskers gebruik je in totaal tweekeer per week: één keer per week het Aquaporines masker en één keer per week het Sphingolipiden masker. Beide maskers dienen 15 minuten in te werken op de huid. Het Aquaporines masker is blauw van kleur en is een frisse gel die de huid hydrateert. Het andere masker (uiteraard uit de Nutri-Intensive lijn) voelt erg vet en licht kleverig aan, wat wel even wennen is op de huid. Onze voorkeur gaat dan ook meer naar het frisse hydraterende masker, maar voor het evenwicht in de aanvulling van de huid, is het natuurlijk beter om beide maskers afwisselend te gebruiken. Alle producten hebben een zachte, aangename geur.

Het resultaat na een maand: een duidelijk frisser en gezonder ogende huid. Uiteraard is dit na gebruik van de volledige lijn en dan moet je toch wel aardig in de buidel tasten. Of het resultaat hetzelfde zou zijn met alleen gebruik van losse producten, kunnen we je helaas niet garanderen, maar het is wellicht het proberen waard!

Het Skin Tranfer System is verkrijgbaar vanaf 22,65 (lotion/milk) tot 56,95 euro (50 ml crème). Voor meer informatie en verkoopadressen kijk op www.ericson-laboratoire.nl of bel 035-5880870