Fight Back!

Lichaam door Redactie Ze.nl

Ik ben benieuwd wat deze dvd mij zal bieden. Zullen het tips zijn waar ik echt wat aan heb, waar ik echt wat mee kan? Of zijn het hele simpele oefeningen die al algemeen bekend zijn? Snel stop ik de dvd in mijn speler om het te gaan bekijken. Wat me meteen opvalt is dat er geen ondertiteling bij zit. Kun je geen engels, dan zou het opvolgen van de tips en technieken wel eens een probleem kunnen worden. Verder vind ik de uitvoering een hoog amateur gehalte hebben.

Na een korte introductie en uitleg over het hoe en waarom wordt er meteen begonnen met de eerste oefening; een overval in een steegje. Eerst krijg je de daadwerkelijke overval te zien en daarna komen de technieken aan bod die je kunt hanteren bij een dergelijke overval. Dit alles wordt vaak herhaald. Bij de uitleg van de technieken, maar ook in het filmpje. Er zijn namelijk twee versies van het filmpje. Allereerst zie je de overval en een vrouw die niks doet. Later zie je dezelfde overval en dezelfde vrouw die nu de technieken toepast.

De overige negen situaties hebben allemaal dezelfde opbouw. Een beetje slaapverwekkend als je het mij vraagt, mede door de vele herhalingen. Misschien komt het omdat ik niet actief meedoe, maar door de introductie word ik niet echt gemotiveerd om dat te gaan doen. Ik moet zeggen dat de technieken die worden gegeven best wel eens zouden kunnen werken. Maar persoonlijk denk ik dat ik niet direct aan de technieken zal denken als ik aangevallen wordt. Voor iedereen die wel behoefte heeft aan zelfverdedigingtechnieken, en er ook daadwerkelijk mee bezig wil gaan, is dit misschien wel een leerzame dvd.

Fight Back - Zelfverdediging voor vrouwen
Tijd: 56 minuten
Adviesprijs: 9,99 euro
Adviesleeftijd: vanaf 6 jaar

Bestel Online!

Fight Back - Zelfverdediging voor vrouwen