Back to nature: Nablus Soap

Lichaam door Redactie Ze.nl
Wist je eigenlijk wel dat de moderne zeep waar jij je waarschijnlijk elke dag mee wast helemaal niet zo goed voor je is? Daarom gaan steeds meer mensen natuurlijke zeep gebruiken zoals Nablus zeep! Wat zijn de voordelen?

Nablus is een Palestijnse stad aan de Westelijke Jordaanoever. Al in de 10e eeuw ontstond hier een zeepindustrie. Ook nu zijn er nog zeepfabrieken te vinden, waaronder Nablus Soap Company. De zeep heeft door de jaren heen haar goede reputatie behouden. In de 19e eeuw werd het door handelsreizigers verspreid, waardoor het uieindelijk zelfs bij de koningin van Engeland terecht kwam!


De olijfzeep van Nablus wordt met de hand gemaakt van een klein aantal volledig natuurlijke ingrediënten. Een mengsel van olijfolie en soda vormt de basis. Omdat Nablus zeep uit natuurlijke en plantaardige ingrediënten bestaat, kun je het elke dag gebruiken. 80% van de zeep bestaat uit olijfolie van de eerste persing.

Nablus Soap bevat geen conserveringsmiddelen en is niet getest op dieren. Omdat enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt worden, zonder synthetische componenten, is de zeep biologisch afbreekbaar is. Dit maakt de zeep milieuvriendelijk.


De Nablus zepen worden nog altijd op dezelfde manier gemaakt als in de oudheid. Moderne zeep is vaak geen echte zeep, maar een detergent. Detergenten ontstaan na een chemisch proces met toevoeging van synthetische stoffen en zijn daardoor schadelijk voor de natuurlijke balans van de huid. Daarom leiden ze vaak tot uitdroging, irritatie, verstopping van de poriën en ze maken de huid afhankelijk van deze producten omdat de natuurlijke vocht- en vetregulatie wordt verstoord. Daarom kiezen steeds meer mensen voor natuurlijke zeep.  

Voor Nablus Soap wordt olijfolie gemengd met verschillende natuurlijke bestanddelen en minerale producten uit de Dode Zee. Kruiden worden zorgvuldig uitgekozen vanwege hun geneeskrachtige en verzorgende werking. Er zijn 6 verschillende soorten:

  • Olijfoliezeep
  • Melkzeep
  • Honingzeep
  • Zwarte komijnzeep
  • Muntzeep
  • Zeep met modder uit de Dode Zee

 
Beautybox
Bij alle Beautybox-abonnees zal deze zeep bekend voorkomen, hij zat namelijk in de decembereditie van Beautybox! Wat vinden jullie van de zeep?

Nieuwsgierig geworden? De zeep is te koop bij De Tuinen.