Puur natuur: ga voor olijfoliezeep!

Lichaam door Redactie Ze.nl
Niet alleen als het om eten gaat, kiezen we tegenwoordig liever de biologische variant. Ook onze schoonheidsproducten zitten vol siliconen, parabenen en meer van dat soort troep. Wij hebben een fijne biotip: olijfoliezeep!

Biologische versus niet-biologische beautyproducten
Waarom je beter voor biologische beautyproducten kunt kiezen? In niet-biologische beautyproducten worden plantaardige oliën vaak vermengd met goedkopere petrochemische oliën of op lage kwaliteit geproduceerde olie. Ze bevatten vaak resten van bestrijdingsmiddelen en andere landbouwchemicaliën. Synthetische chemicaliën hebben meer kans hebben om de gevoeligheid in de huid te verhogen of op lange termijn ook gezondheidsrisico`s te veroorzaken.
 
Het gebruik van een biologische plantaardige olie, in tegenstelling tot de petrochemische olie (zoals minerale olie), heeft enorme voordelen voor je huid. Het gebruik van biologische producten betekent dat je niet wordt blootgesteld aan synthetische chemische stoffen die voor ongewenste bijwerkingen kunnen zorgen. Plantaardige olie bevat voornamelijk vetzuren die vrij kunnen worden geabsorbeerd door de huid. Door het verbeteren van de structuur van de huid vertragen deze oliën Trans Epidermaal vochtverlies (TEWL) en dat houdt de huid gehydrateerd en verzorgd. We like!
 

Olijfoliezeep
Daarom kiezen wij liever voor Olijfoliezepen (of Aleppo zepen). Deze zijn te gebruiken voor zowel je huid als je haar en zijn gemaakt met laurierolie. Synthetische en chemische stoffen zul je dan ook niet vinden in het ingrediëntenlijstje van de zeep.
 
Deze zepen zijn medicinale zepen - een zuiver natuurproduct - en staan erom bekend de huid zacht en veerkrachtig te houden. De zeep wordt vooral gebruikt bij een gevoelige, beschadigde of geïnfecteerde huid. Olijfoliezeep of Aleppo zeep werd en wordt in alle oostelijke landen door zowel vrouwen als mannen zeer gewaardeerd. (Weet je ook alvast een leuk kerstcadeautje voor hem!) Inmiddels is deze zeep ook in Europa en Amerika bekend geworden.

Productie
Olijfoliezeep kan alleen in de koele maanden - van december tot en met maart - geproduceerd worden. Het eenvoudige proces is door de eeuwen heen weinig veranderd. De olijfolie wordt in grote ketels met water, waarin soda-as is opgelost, gemengd. Het olie-watermengsel wordt daarna verwarmd en geroerd tot de olijfolie volledig is opgelost. Even voor het eind van dit proces wordt er eventueel laurierolie toegevoegd. 
 

Het sodasop wordt nu uit de ketel verwijderd en het overblijvende zeepmengsel wordt met schoon water zolang gewassen tot het volledig vrij is van loog. Nadat al het water is weggelopen, blijft de zeep de gehele nacht rusten om af te koelen en verder te drogen. De zeep moet minstens zes maanden (!) rijpen om volledig droog te worden. 
 
Gebruik
Olijfoliezeep houdt de natuurlijke huidvetten in tact en bevordert hiermee een evenwichtige vochthuishouding met als gevolg herstel van de barrièrefunctie van de huid. De zeep staat bekend om het hoge vitamine E-gehalte! Deze zeep is geschikt voor ieder huidtype, maar werkt ook bij de volgende beautyprobleempjes gunstig: 
 
  • eczeem/psoriasis/acne/puistjes
  • droge huid/kloven/jeuk
  • roos/vet haar
  • wondjes 
  • haaruitval
  • slechthelende wondjes
Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op olijfoliezeep.nl voor meer info over biologische beautyproducten en verkoopmogelijkheden van de zeep.