Beauty / Lichaam
Lichaam

Droog down there? Je bent niet alleen!

Veel vrouwen hebben last van lichamelijke probleempjes... Iedereen weet dit, maar niemand praat erover. Eén op de vijf vrouwen heeft namelijk een ehm, nogal laag vochtpijl in haar vajayjay, en doet er niks aan.

Dit zorg voor onzekerheden en schaamte ten opzichte van de man, maar ook voor het feit dat seks pijnlijk en oncomfortabel kan worden. Als vrijen überhaupt al mogelijk is. Uit een enquête, gehouden onder 2000 vrouwen, blijkt dat 18% van de vrouwen nog maar zelden of nooit meer seks heeft. Daarnaast voelen ze zich hierdoor ook depressief. En 25% beweert zich zelfs minder vrouwelijk te voelen door dit lichamelijke probleempje. 


Suffer in silence
Maar ja, wij vrouwen lijden nu eenmaal vaak in stilte. En eigenwijs (en soms een beetje preuts) als we zijn, trekken we liever niet aan de bel. Ook wel logisch, op twee witte handschoenen tussen onze benen zitten we natuurlijk ook niet te wachten. Toch is de oplossing eigenlijk heel simpel en kun je er je broek gewoon voor aanhouden. In de apotheek zijn namelijk verschillende crèmes en gels te koop die je helpen het vochtpeil down there weer omhoog te krikken. Dan is er nog één stap die we moeten zetten: de apotheek binnenlopen en vragen waar de vaginale producten zich bevinden. Als je dat gedaan hebt, is je probleem in een 'handomdraai' opgelost. Je kunt bijvoorbeeld een vochtinbrengende crème halen van het merk Replens of Sylk. Deze crèmes helpen tegen een geïrriteerde en jeukende huid. Vervolgens gebruik je wat glijmiddel, dit is overigens ook te koop via internet. Gebruik beiden en het probleem zou binnen twee weken opgelost moeten zijn, aldus Daily Mail.

Maar waarom weet de meerderheid van de vrouwen niet dat de oplossing zo makkelijk is? Omdat er simpelweg héél weinig over gepraat wordt. Ondanks dat we al jarenlang overal naakt, porno en piemels op televisie zien. Dat is dan wél weer heel normaal. Oftewel: seks is normaal, seksprobleempjes zijn helaas taboe. 

Oorzaken
Hoe het kan dat veel vrouwen met een droge punani kampen? Dit kan verschillende oorzaken hebben en verschilt een beetje per persoon. Het kan bijvoorbeeld door te veel stress komen, te veel alcohol, te weinig drinken, een verstoorde cyclus of misschien het begin van de menopauze. Maar dit kan dus allemaal verholpen worden door goed te blijven smeren...

Heb jij last van dit probleem? Zou jij er snel iets aan doen?