Vrouw verkoopt huis om cosmetische chirurgie voor bruiloft te betalen

Lichaam door Karin
 
Bijna iedere vrouw wil voordat ze gaat trouwen wat kilo’s afvallen om als een echt plaatje op haar eigen bruiloft te verschijnen. Echter de Britse Tsia Pullen had een drastischer plan: zij verkocht haar huis zodat ze onder het mes kon.
 
Tsia woog zo’n 115 kilo toen ze de beslissing maakte om drastisch af te vallen voor haar bruiloft. Echter, ze ging voor de 'easy way': ze koos voor cosmetische chirurgie en… verkocht haar huis om het te betalen! Ze spendeerde zo’n € 26000 aan verschillende cosmetische operaties in het buitenland, inclusief een maagband die haar zeven (!) maten slanker maakte.
 
Op haar zwaarst woog Tsia ruim boven de 100 kilo. “Ik haatte mezelf zo erg”, zei ze tegen Daily Mail. “Ik eindigde altijd in tranen als ik ging shoppen, niks paste, het was gênant.” In 2003 ontmoette Tsia haar echtgenoot tijdens haar werk. “Ik was er zeker van dat hij zou afknappen op mijn lichaam. Maar hij hield van me om mij en onze relatie bloeide op. Drie jaar later, in 2006, vroeg hij me ten huwelijk. Maar toen realiseerde ik me dat ik niet als een dikke bruid naar het altaar wilde waggelen. Ik wilde niet dat m’n vriend met me ging trouwen terwijl ik er zo uitzag; ik wilde een mooie bruid zijn.” Tsia had alleen geen spaargeld, maar wel een eigen woning. Dus maakte ze de beslissing om haar woning te verkopen en bij haar toekomstige echtgenoot in te trekken.
 

 
Operaties
Het huis werd verkocht waarna Tsia er netto bijna € 30.000 aan overhield voor cosmetische chirurgie. In april 2006 reisde ze af naar een kliniek in België voor haar eerste operatie, een maagband die haar € 9500 kostte. In twee jaar tijd ging ze van maat 54 naar maat 40. In 2008 reisde ze terug naar de kliniek voor drie operaties. In juni spendeerde ze € 4700 aan arm- en heupcorrecties, gevolgd door € 4400 aan een borstlift en een liposuctie drie maanden later. Verder gaf ze meer dan € 4000 uit aan nog een borstlift in december. De operaties alleen kwamen neer op zo’n € 23000, maar met de reis en accommodaties totaal kwam het eindbedrag op zo’n € 26000. “Het was een megabedrag om neer te leggen voor cosmetische chirurgie, en ik weet dat sommigen er negatief over zullen denken, maar voor mij was het 't elke cent waard. Na elke pijnlijke operatie zei ik tegen mezelf dat het eindresultaat het waard was. Toen ik resultaten ging zien, voelde ik dat m’n zelfvertrouwen groeide. Ik voelde me een nieuw persoon en voor het eerst in mijn leven voelde ik me sexy.”
 
De laatste operatie was een buikcorrectie, en stond gepland voor april 2009. Maar helaas moest die, samen met de trouwplannen, on hold worden gezet toen Tsia zwanger bleek te zijn van haar zoon Mylo, die nu vier is. Daarom kreeg ze deze operatie in oktober 2009, twee maanden na Mylo’s geboorte. Het stel trouwde uiteindelijk tijdens hun 10-jarig jubileum, op 18 mei dit jaar. Tsia: “Ik had mijn trouwjurk aan en ik was zo opgewonden om naar het altaar te lopen! Ik voelde me als een prinses. Ik heb nog geen minuut spijt gehad dat ik mijn huis heb verkocht voor deze operaties, het is de beste beslissing ooit geweest.”

Wat vind jij van de keuze van Tsia?