Wapen je tegen de zon

Lichaam door Redactie Ze.nl

Wat is er fijner dan genieten van de zon? Je wordt er vrolijk van, krijgt een gezond kleurtje en het is goed voor je, want zonlicht is de voornaamste bron van vitamine D. Een vitamine die bijvoorbeeld zorgt voor sterke tanden en botten. Maar de zon zit vol gevaren en de enige mogelijkheid om deze gevaren uit de weg te gaan is of uit de zon te blijven of smeren, smeren en nog eens smeren. Producten op dit gebied zijn er in overvloed te kopen. Wij zetten een aantal opvallende producten op een rijtje voor je.

De zon van binnenuit

BronzCare zijn capsules die je tweemaal daags in moet nemen, startend twee weken voor je vakantie. Het zorgt voor een gezonde, bruine huid van binnenuit. Het bevat 100% natuurlijke ingrediënten en is verrijkt met tarwekiemextract. BronzCare zegt huidverslapping en rimpelvorming tegen te gaan als gevolg van zonlicht. Het verbetert de elasticiteit van de huid en heeft huidgenererende eigenschappen. Het versnelt de bruining van de huid, zorgt voor een mooiere diepbruine teint en beschermt tegen veroudering van de huid door zonlicht. Het werkt ook preventief bij zonneallergie. Het resultaat zou een mooie, egaal bruine huid moeten zijn. Wij zijn benieuwd! De prijs is 11,65 euro voor 50 capsules.


Slank de zomer in

Tegenwoordig begint het smeren tegen de zon al ver voordat je de zon ingaat. In Nederland is het vaak een beetje moeilijk uitkienen wanneer we weer een zonnige periode krijgen, maar als je een vakantie naar een zonnig oord boekt kan je drie weken voor deze vakantie beginnen met het smeren van de Celluli-Breaker Tan Stimulator van Lancaster. Het Sunslim Body programma van Lancaster belooft namelijk een slanker, strakker lichaam en ook nog eens een goudbruine teint. Je begint dus voor je vakantie met de Tan Stimulator, tijdens het zonnen zelf de Tan Booster met SPF8 of SPF15 en voor na het zonnen de Tan Prolonger. Hierdoor zou het bruiningsproces een boost krijgen van 40% en de onderhuidse vetophoping en sinaasappelhuid verminderen. Uiteraard heeft Lancaster een hele uitgebreide lijn zonneproducten met elk zijn eigen specialiteiten. Kijk bij je drogist voor meer informatie.


Jil Sander Suncare

Een van de lekkerste geuren voor de zomer is naar onze mening al jaren Jil Sander Sun. In 1989 werd Jil Sander Sun geïntroduceerd en en sindsdien staat deze geur elke zomer in de top 10 van best verkochte damesgeuren. In het voorjaar van 2007 introduceert Jil Sander een nieuwe zonnelijn bestaande uit zes producten voor gezicht en lichaam, die een tanbooster bevatten waardoor je met minder zon dieper bruin wordt. Alle producten hebben dezelde prijs van 14,95 euro en zijn vanaf mei 2007 verkrijgbaar.


Een tropisch tintje

Hawaiian Tropic is een hip en jong strandcultmerk dat al 35 jaar specialist is op het gebied van sun tanning. In de Verenigde Staten, de Carribean, Australië en Zuid Europa is het één van de grootste spelers op de markt. Landen waar het ultieme strandleven wordt geleefd en waar surfen, beachvolley, en -voetbal net zo hot zijn als de zon zelf. Alle producten bevatten een combinatie van natuurlijke exotische ingrediënten zoals kokos, papaja, mango, passievrucht, guave en kukui-noot. De unieke samenstelling zorgt voor snelle bruining, voorkomt schilferen en uitdrogen en houdt je huid in goede conditie. Alle producten zijn dermatologisch getest, waterproof en dierproefvrij. Prijzen tussen de 7,95 euro en 11,95 euro. Wij zijn al helemaal verliefd op de zonnige, tropische geur van de producten, dus laat die lange, hete zomer maar komen!


De zon in je make-up

Ook wat betreft make-up houden fabrikanten tegenwoordig rekening met de invloeden van de zon. In de Infinite Bronze Sunlight Make-uplijn combineert Lancaster haar expertise op gebied van licht en zon. In deze make-uplijn gaan kleur en glans samen met verzorging, hydratatie en bescherming. Zo bevatten de diverse producten een SPF-bescherming. De lijn is heel uitgebreid van foundation tot poeder, van blush tot lipgloss: er is van alles verkrijgbaar. Favoriet is wel de Carrousel Compact Powder, waarbij je al naar gelang de teint van je huid op dat moment zelf je kleur of kleuren kunt kiezen. Het is met 42 euro wel meteen het duurste product in de lijn.


i.d. bareMinerals is minder bekend, maar heeft ook een geweldige make-uplijn voor in de zon. i.d. bareMinerals is een 100% zuivere, minerale make-uplijn zonder onnatuurlijke toevoegingen zoals onder andere conserveringsmiddelen, talc, bindmiddelen of parfums. De toegevoegde werkstoffen Titanium Dioxide en Zinc Oxide in de i.d. bareMinerals foundations fungeren als natuurlijke protectoren die de huid met een SPF 15 beschermen tegen het brede spectrum aan UV- stralen (zowel UVA als UVB!). Omdat deze werkstoffen in poedervorm zijn verwerkt in de foundations, kunnen ze niet door de huid worden geabsorbeerd. Beide stoffen werken daardoor als een soort beschermende parasol in poedervorm, in zowel de felle zomerzon als tijdens bijvoorbeeld de wintersport! Verkrijgbaar voor 31,65 euro.


Ook je haar heeft bescherming nodig!

Je hebt een prachtige nieuwe zomeroutfit en een mooi goudbruin teintje, maar je haar heeft door de zon aardig te lijden gehad. Natuurlijk wil je dat je haar glanst en gezond is. De haarexperts van Wella Professionals hebben een serie producten, waarmee je dit bereikt en voorkomt dat je haar beschadigt door de zon: Lifetex Sun. Lifetex Sun bestaat uit vier verschillende producten waarmee je je haar kunt reinigen, verzorgen en stylen. De producten bevatten het Sun Protection Complex wat je haar beschermt tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van zon, zee en chloorwater. Wella Lifetex Sun is verkrijgbaar bij diverse kapsalons. Prijzen liggen tussen de 10,20 euro en 14.30 euro.

Van top tot teen gewapend tegen de zon, dus laat de zomer maar komen!