Yay! Chocola vermindert kans op chronische gezondheidsproblemen

Lichaam door Fadak

Wat maakt ons nou gelukkiger dan chocola? Je hebt het in allerlei soorten en maten. Het is je beste vriend in goede en in slechte tijden. Gebroken hart, iets te vieren of jezelf belonen? Dan grijp jij zonder enige twijfel naar chocola! 

Chocoladetaart, chocolademilkshake, chocolademuffin, chocola door je muesli en nog meer chocoladecake. Je kunt er serieus van alles en nog wat meemaken en het kan niet gek genoeg.  Chocola is zelfs zo belangrijk voor ons geworden, dat het zijn eigen dag heeft gekregen, namelijk World Chocolate Day! Klinkt niet verkeerd, toch? Maar hierna zal jij als chocoladeliefhebber nog gelukkiger worden na elke hap die je neemt van je Milka chocola met hazelnoot. 
 
 
Effect van chocola 
Ondanks dat chocola ons heel gelukkig maakt, is er nog een reden om deze quilty pleasure in stand te houden. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van chocola verschillende effecten heeft op ons lichaam en dan voornamelijk op ons hart. 
 
Ons hart? Dat klinkt ernstig, maar geen zorgen! Het heeft juist een positief invloed op ons hart. Het blijkt dat mensen die dagelijks 100 mg chocola eten het hart gezond houden. En... dat is natuurlijk niet alles. Het blijkt ook dat mensen die regelmatig chocola eten, jong, opgeleid en fysiek actief zijn, een minder grote kans hebben op chronische ziektes. 


 
Voel je dus vooral niet schuldig meer na elke hap chocola die je neemt, maar wel met mate natuurlijk. Enjoy!

Wat is jouw favoriete chocola? 
Chocola is zelfs zo belangrijk voor ons geworden, dat het zijn eigen dag heeft gekregen, namelijk World Chocolate Day! Klinkt niet verkeerd, toch? Maar hierna zal jij als chocoladeliefhebber nog gelukkiger worden na elke hap die je neemt van je Milka chocola met hazelnoot.