Shake that booty

Lichaam door Redactie Ze.nl

Indiase danselementen uit bekende bollywoodfilms, samengevoegd tot een meeslepende, inspannende en sexy choreografie: Bollyrobics! Bollyrobics is een nieuwe soort workout, die training van coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen verbindt met Indiase muziek uit Andrew Lloyd Webbers ?Bombay Dreams? en de Bollywoodfilm ?Indian Lovestory?.

Op de dvd Bollyrobics worden drie dansen met verschillende moeilijkheidsgraden gepresenteerd. Voordat je aan deze veeleisende choreografieën begint, wordt er een warming-up gedaan. Een prettige vrouwenstem vertelt je - in het Nederlands - wat je moet doen. Ook telt ze met je mee. Danseres Julia Casper doet het op je beeldscherm talloze keren voor.

Na de warming-up krijg je stap voor stap Bollywood-les in je eigen woonkamer. Iedere stap wordt uiterst nauwkeurig ontleed en uitgelegd. Heb je hem eenmaal onder de knie, dan kun je hem up-tempo afspelen. Ook dan krijg je nog aanwijzingen, zodat je niet helemaal aan jezelf wordt overgelaten. Mocht je het toch nog niet onder de knie hebben, dan speel je de 'les' gewoon nog eens af. Deze docenten worden het nooit moe en doen het duizend keer voor als jij dat wilt. Na afloop begeleiden ze je ook door een cooling-down, zodat je een volledige training hebt gedaan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Bij Bollyrobics is iedere dans een compleet kunstwerk van beats en beweging. Vrolijk en meeslepend. Er wordt heel bewust gespeeld met het vrouwelijk lichaam. De handen en heupen draaien wat af en je danst op blote voeten. Daarbij wordt een zijden doek, afhankelijk van de choreografie, gebruikt. Je draagt hem als sari of slingert hem op het ritme van de muziek krachtig door de lucht.

Bollyrobics is erg leuk om te doen. Het maakt niet uit of je nooit eerder hebt gedanst of zeer ervaren bent. Het is altijd een uitdaging om nieuwe choreografieën te leren. De ervaren dansers zullen er binnen een paar uurtjes uit zijn, de beginners hebben langer plezier van de dvd. Maar al heb je de dansen door, je kunt ze natuurlijk blijven doen! Dansen verveelt nooit en zeker niet als je er ook nog eens de heup- en bilpartijen mee traint!

Afbeelding verwijderd door redactie
Bollyrobics
Met Julia Casper
Tijd: 104 minuten
Adviesprijs: 15,99 euro
Verkrijgbaar bij: www.bollyrobics.nl


Bestel goedkoper online!
Bollyrobics-Dance Workout<br>
Bollyrobics-Dance Workout