Waarom je iedere dag SPF op je handen moet smeren

Lichaam door Maya Luz

Onze huid beschermen tegen de zon is belangrijk. Dit is inmiddels geen geheim meer. Je volledige lichaam insmeren als je in de zon gaat zitten doe je waarschijnlijk al. Daarnaast is het verstandig om iedere dag je gezicht in te smeren, en je handen. Dit is waarom je je handen ook in moet smeren met SPF.

Lees ook: Nieuwe parfum? Deze geur past bij jou

Waarom is SPF zo belangrijk?

Het smeren van SPF is erg belangrijk voor onze gezondheid. De straling van de zon is namelijk schadelijk voor de huid en voor de gezondheid. De straling kan je huid beschadigen en deze sneller laten verouderen. Je zal door veel zonschade dus waarschijnlijk sneller last krijgen van rimpels en hyperpigmentatie. SPF smeren is dus eigenlijk een vorm van anti-aging. Naast dat je het aan je uiterlijk gaat merken, kan de zon ook interne schade aanrichten. Deze interne schade kan leiden tot ernstige consequenties waaronder huidkanker. Het goed beschermen van je huid is dus een absolute must.

Waarom zou je specifiek je handen moeten insmeren?

Als je naar buiten gaat is het dus belangrijk om je gezicht in te smeren. Dit kan onderdeel worden van je dagelijkse skincare routine. Als je dit eenmaal in je routine opneemt, raden we ook aan om dagelijks je handen in te smeren met SPF. Waarom? Het zit zo. Je handen komen evenveel in contact met de zon als je gezicht, misschien zelfs meer. Je handen kunnen hierdoor dus net zo veel schade oplopen als je gezicht. Het is hierdoor dus eigenlijk best gek om je gezicht wel in te smeren en je handen niet.

Naast dat je handen veel in contact komen met de zon, is huidveroudering hier ook snel te zien. Je handen zijn vaak een van de eerste plekken waar huidveroudering te zien is. Je kan hier snel pigmentvlekken krijgen en ook worden rimpels op je handen vrij snel zichtbaar. Als het voor jou een prioriteit is om huidveroudering tegen te gaan op je gezicht, is het dus zeker aan te raden om je handen ook mee te pakken.

Hoe bescherm je je handen tegen de zon?

Om je handen te beschermen tegen de zon kun je natuurlijk je gewone zonnebrand gebruiken die je ook voor de rest van je lichaam gebruikt. De zonnebrand die je specifiek voor je gezicht gebruikt is misschien niet de handigste optie. Deze trekt namelijk wat langzamer in en zal dus zorgen voor een oncomfortabel gevoel aan je handen. Je kan er ook voor kiezen om een handcrème te gebruiken met SPF. Probeer bijvoorbeeld deze van Eucerin.