Nieuwe parfum? Deze geur past bij jou

Lichaam door Juliët

Lekker ruiken, dat geeft ons een goed gevoel. Aan een geurtje zitten vaak veel mooie herinneringen en brengt ons in een bepaalde mood. Van bloemige tot kruidige parfums. De keuze is reuze. Maar welke parfum past nou eigenlijk het beste bij je? Een beetje hulp kun je wel gebruiken. Na het lezen van dit artikel weet jij precies welk geurtje jij moet hebben!

 

Nieuwe parfum? Deze geur past bij jou

Om te weten welke parfum het beste bij jou past is het belangrijk om te weten waar jouw voorkeur naar uitgaat. Er zijn namelijk allemaal verschillende geurfamilies. Wij zullen de zeven verschillende varianten hieronder benoemen.

 

1. Bloemig

Dit is wel de grootste geurfamilie onder de damesgeurtjes. Bloemige geuren zijn vaak lekker fris. Bloemen staan voor schoonheid, speelsheid en vrouwelijkheid. Vaak geven bloemige geuren een heerlijke en vooral vrouwelike toon, waarbij er een gevoel van natuurlijke schoonheid naar voren wordt gebracht. Onder de geurnoten, wordt met name jasmijn gebruikt. Ben jij het type die na een laatste zomerdag alweer verlangt naar de lengte? Geniet met bloemige geuren het hele jaar door van lentegeuren!

 

2. Houtachtig

Ben jij meer van warme en mysterieuze geurtjes? Dan zijn houtachtige parfums meer voor jou. Deze geuren behoren dan ook tot de woody geurfamilie. Houtachtige geuren zijn energiek, levensluchtig, sterk en zelfverzekersd. Topnoten zijn vaak sandelhout, droog en scherp ceder en vetiver. Heb jij een energiek, sterk en vooral levensluchtig karakter en weet je goed wat je wilt in je leven? Dan zijn de houtachtige parfums echt wat voor jou. Hoe sterker, hoe beter.

 

3. Oriëntaal

Als we het hebben over oriëntaalse geuren, dan hebben we het over parfums met muskus geur. Muskus dragers zijn vatbesloten om hun taak te voltooien en hebben alles onder controle. Ze zijn eigenlijk ook wel een beetje mysterieus en laten eigenlijk niet snel hun ware aard zien. Oosterse geuren als deze zijn vaak warm en sensueel en bestaan vaak uit zwaardere mengsels van exotische oosterse harsen en hout. De geuren blijven vaak hangen door de akkoorden als kaneel, vanille en amber. Ben jij op zoek naar een mysterieus geurtje voor een eerste date? Dan is dit de beste keuze!

 

4. Chypre geuren

Chypre geuren zijn smaakvol van karakter met een verrassende harmonie van frisse bergamot in combinatie met patchouli of eikenmos. De geur zijn klassiek en mysterieus. Vaak zijn de topnoten groene en fruitige ingrediënten. Door het neo-chypre krijgt het een zach, licht, poederig en rond karakter. Ben jij op zoek naar een klassiek en mysterieuze parfum? Koop dan vooral deze.

 

5. Aromatisch

Van citrus tot lavendel. Aromatische geuren zijn sexy, koel en hebben een warme ondertoon. Specerijen en oosterse noten zijn vaak typerend voor de mannelijke geuren. Het pittige en vooral mannelijke karakter laat mannen zich prettig voelen. Vrouwen houden vaak van de mix van frisse, oriëntaalse en houtachtige noten. De topnoten zijn vaak salie, rozemarijn, komijn of lavendel. Ben jij op zoek naar een parfum voor mannen met een sexy, warm en pittig karakter? Dan moet je bij de aromatische geuren zijn.

 

6. Citrus 

Sprankelende frisheid en een bruisende topnoot. Een geur helder van geest en geeft een zonnig en optimistisch gevoel. Citrus zorgt voor een luchtige elegantie en helderheid. Ben jij op zoek naar een parfum die past bij jouw sprankelende en vrolijke karakter? De citrus geuren zijn dan een perfecte match!

 

7. Leerachtig

Als we denken aan leer dan denken we aan een stoere en vooral sexy geur. Van suede tot een lederen tas. Voor een zachte en sexy parfum met een stoere twist, moet jij gaan voor een leerachtige parfum!