Natuurlijk Etiney

Lichaam door Redactie Ze.nl

Op het eerste gezicht worden we niet warm of koud van de potten dag- en nachtcrème. Ze hebben een amateuristisch uiterlijk en ogen goedkoop. Op de minimalistische etiketten staan spelfouten ("om er goed en 'verzorgt' uit te zien") en de potten zijn niet bepaald chique musthaves. Ook een beetje vreemd is dat de dagcrème NanoVit nc Day Cream wordt genoemd, terwijl de nachtcrème gewoon op z'n Hollands Nachtcrème heet. Tot zover hebben we weinig vertrouwen in deze producten. Dat verandert als we de crème opsmeren. Die is redelijk dik, maar voelt wel heel prettig aan. Het is alsof er een beschermlaagje over je huid zit. Meteen na gebruik heb je een zijdezachte huid. Voor een pot betaal je zo'n 65 euro, maar dan heb je ook meteen 250 ml. En dat is ongeveer vijf keer zoveel als de gemiddelde pot dagcrème.


Bescherming en herstel

Het liposomale systeem dat verwerkt is in NanoVit nc Dagcrème biedt volgens Etiney de garantie voor een goed verzorgde huid. De fijne techniek die Etiney gebruikt bevat alle belangrijke stoffen die de huid nodig heeft om er goed en verzorgd uit te zien. Sheabutter - de natuurlijke UV-filter - beschermt tegen schadelijke UV-stralen. De actieve stoffen gaan vrije radicalen tegen en beschermen de huid tegen alle soorten bacteriën en schimmels die de huid proberen binnen te dringen. De nachtcrème bevat exact dezelfde ingrediënten als de dagcrème, dus het verschil is ons niet helemaal duidelijk. Volgens het etiket is de nachtcrème dikker, waardoor het in de nachtelijke uren voor extra bescherming en voor een snel herstel van de huid zorgt. Doordat de huid ontspannen is tijdens de nachtelijke rust, kan de crème zijn werk op een juiste manier doen. NanoVit nc Nachtcrème bevordert de genezing van wonden en het gladder maken van de huid en is daarom heel goed te gebruiken bij ruwe en geïrriteerde huid. Bijvoorbeeld bij acné, schaafwondjes, brandwondjes en schilferende huid.

Afbeelding verwijderd door redactie

Indiaanse kennis

Alle Etiney-producten zijn vrij van dierproeven en 100% natuurlijk. Ze zijn gecertificeerd met het keurmerk van BDIH en zodoende erkend als producent van 'gecontroleerde natuurcosmetica'. Bij Etiney zijn onnatuurlijke en synthetische toevoegingen taboe. De filosofie achter Etiney Cosmetics stamt af van de Indianen. Uit onderzoek zijn er heel veel interessante dingen naar voren gekomen over deze mensen. Het is uniek hoe de Indianen hun huid behandelen en met welke ingrediënten uit de natuur ze dit doen. Hun huid blijft zeer mooi en gaaf en dat blijkt te komen doordat ze hun huid goed hydrateren. Vanuit die kennis is de Etiney cosmeticalijn ontstaan. De producten zijn erop gericht dat het lichaam genoeg vocht behoudt. Zuiver natuurlijk, zonder dierproeven en hydraterend als bij de Indianen: daar worden we blij van! Nu alleen nog wat hippere potten...

Meer info www.etineycosmetics.com