Met deze tips kun jij je streefgewicht behouden

Lichaam door Fadak

Het is niet alleen enorm lastig om aan een dieet te starten, maar ook nadat je je streefgewicht hebt behaald is het nog een hele strijd om deze te behouden. Je voelt je geweldig als je eindelijk je doel hebt bereikt en dit gevoel wil je ongetwijfeld behouden! Daarom hebben wij een aantal tips voor je over hoe je op je streefgewicht blijft. 

#1. Maak je eigen inspiratiebord

Sla allerlei health magazines in, pak wat papier, tape en leef je helemaal uit! Blader door de magazines heen en knip alles uit wat je aanspreekt en motiveert. En dit hoeven natuurlijk niet alleen maar supermodellen te zijn, maar je kunt ook voor quotes kiezen die een betekenis hebben voor jou. Maak er een collage van en hang het op een plek waar je elke dag in huis langs loopt zodat je aan je doelen wordt herinnerd. Het allerbelangrijkste is dat het inspiratiebord jou door je avontuur heen helpt. Simpel, maar effectief.

#2. Een supportgroep

Een diëtist helpt je bij het afvallen en kan je professioneel advies geven, maar toch is het fijn om contact te hebben met mensen die zich in dezelfde situatie bevinden als jij. Je kunt via online platforms met mensen in contact komen, maar bijvoorbeeld ook in de sportschool. Als het even tegenvalt, zijn er altijd mensen die je er weer aan herinneren waarvoor je dit allemaal doet.

#3. Eetpatroon aanpassen

Het is natuurlijk verleidelijk dat als je na alle bloed, zweet en tranen je streefgewicht hebt bereikt dit uitgebreid gaat vieren. Maar doe dit vooral niet door weer helemaal los te gaan qua eten. Een patatje op zijn tijd, helemaal prima! Maar natuurlijk wem met mate. Je wilt niet dat de kilo’s die eraf zijn er weer aanvliegen, want daar doe je het niet voor. Er zijn genoeg andere manieren om jezelf te belonen. Plan een tripje vor jezelf, ga winkelen, breng een bezoekje aan de Spa... Zolang je maar niet terugvalt in je oude eetgewoontes.

#4. Houd een voedingsschema bij

Heel veel voedingsmiddelen die we eten bevatten calorieën waar we niet vanaf weten. Daarom is het handig om regelmatig een kleine research te doen naar wat bepaalde voedingsmiddelen bevatten en wanneer en hoe je die het beste kunt eten. Hierdoor blijf je bewust over wat je allemaal naar binnen werkt. Tegenwoordig zijn er verschillende apps waar  bij je kunt bijhouden wat allemaal gegeten hebt op een dag. De app rekent automatisch de calorieën voor je en hoeveel je er op die dag nog mag.

#5. Richt je op een gevoel

Stel voor jezelf een gevoel vast. Hoe wil jij je voelen als je de overbodige kilo’s bent kwijtgeraakt? Sexy of powerful? Wat voor gevoel krijg jij na een intensieve workout en nadat je een gezonde maaltijd op hebt? Laat dit gevoel je motivatie zijn.

Dus ladies, denk aan jezelf en stel een doel voor ogen. Just do it!