Het lichaam is perfect

Lichaam door Redactie Ze.nl

Het boek maakt op mij meteen een goede indruk. Ik blader er snel door en zie allerlei mooie foto's van heerlijke maaltijden, zoals vruchtensmoothies, lekkere pasta's en salades. De methode van Annemarie Postma om in zeven weken een gezond en slank lichaam te krijgen, bevalt me wel. Zo op het eerste gezicht zie ik geen porties die je bijna niet op je bord ziet liggen of droge crackers. Ik denk dat deze manier mij zeker kan helpen bij de strijd tegen de kilootjes. Nu het zonnetje steeds feller schijnt, wordt het toch ook tijd om de bikini weer uit de kast te halen. Dat wintervetlaagje mag er op gezonde wijze zeker af. Graag zelfs!

Dat Het lichaam is perfect meer is dan een boekje met daarin een eetplan, wordt meteen duidelijk bij het lezen van het voorwoord van de schrijfster. Zo schrijft Annemarie Postma: 'Het werkelijke probleem van de meeste mensen met overgewicht is een gebrek aan liefde voor zichzelf.' of 'Een lichaam waarvan gehouden wordt, zal zijn best doen zo gezond en zo mooi mogelijk te zijn.' Dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar als je verder leest, zul je ontdekken dat Postma gelijk heeft.

Het lichaam is perfect is een heel persoonlijk boek. De levensstijl die Postma beschrijft is niet zomaar een idee dat uit het niets is ontstaan. Nee, het is haar manier van leven. Sinds haar elfde zit ze in een rolstoel en haar lichaam is nog steeds perfect in vorm. Veel mensen vragen zich af hoe ze dat nu doet en dat kun je nu lezen in haar nieuwe boek. Postma heeft hiervoor zeven principes:

1. Discipline is vrijheid
2. Verandering is leuk
3. Gezond eten en afvallen: het kan ook simpel
4. Mijn lichaam is perfect
5. Ik luister naar mijn lichaam
6. Ik eet alleen wat mij krachtig maakt
7. Ik ben het waard gezond en slank te zijn

Deze principes beschrijft ze helder en op een heel vlotte wijze. Als lezer raak je meteen gemotiveerd én kun je vol vertrouwen aan de slag gaan met haar eetplan. Iedere week werk je aan één principe. Je hoeft de omslag dan ook niet in één keer te maken, zoals bij de meeste diëten het geval is. Niets moet! Je beslist zelf wat het beste voor jou en je lichaam is.

Het eetplan is helder. Alles is goed uitgelegd. Om de maaltijden te kunnen bereiden hoef je geen keukenprinses te zijn. Dat vind ik zelf ontzettend fijn. Als je de foto's ziet van al dat lekkers wil je natuurlijk meteen beginnen, maar check wel of je alle benodigde apparaten, zoals een blender, hebt voor je met de ingrediënten in je handen staat.

Kortom: een echte aanrader!

Afbeelding verwijderd door redactie

Annemarie Postma
Het lichaam is perfect
240 bladzijden
Uitgeverij: Forum
ISBN10: 9022547566 | ISBN13: 9789022547564
Adviesprijs: 17,95euro

Bestel Online!

Het lichaam is perfect
Annemarie Postma