Dit zijn de fijnste manieren om verbrande huid te kalmeren

Lichaam door Maya Luz

Auw, verbranden door de zon is niet fijn. Je huid is rood en warm en het is ook nog eens pijnlijk. Je huid kan dus wel wat verkoeling gebruiken. Dit zijn de beste manieren om je verbrande huid te kalmeren.

Lees ook: Gekke tanlines voorkomen tijdens je vakantie? Zo doe je dat

Aftersun smeren

Een van de meest logische opties om voor te gaan is het smeren van aftersun. Dit product is specifiek gemaakt om je huid te kalmeren nadat je in de zon hebt gezeten. Het bevat verkoelende en kalmerende ingrediënten. Het smeren van aftersun is ook goed om te doen als je niet bent verbrand.

Gebruik aloë vera

Aloë vera is net als aftersun erg effectief bij het kalmeren van een verbrande huid. Het product werkt genezend, hierdoor kom jij sneller van de pijn af, koelt de huid af en geneest de huid sneller. Je kan aloë vera gel gebruiken, maar het beste is om verse aloë vera te smeren. Je arme rode huidje zal je dankbaar zijn.

Neem een bad in appelazijn

Appelazijn is een echte lifesaver als je huid verbrand is. Je kunt binnen tien minuten badderen al een enorm verschil merken. Het herstelt de pH waarde van je huid en het kalmeert de huid. Het ruikt misschien een beetje gek maar het is zeker de moeite waard om jezelf onder te dompelen in appelazijn. Het verzacht de huid ook, wat ervoor zorgt dat de dode huidcellen makkelijker te verwijderen zijn. Meng een beetje appelazijn met badzout in je badwater om dit bad voor jezelf klaar te maken.

Houd de huid goed gehydrateerd

Wanneer je huid verbrandt, droogt deze flink uit. Om de pijn te verzachten, is het belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden. Doe dit door een crème aan te brengen die de huid voedt. Gebruik bijvoorbeeld een ingrediënt als vitamine C, antioxidanten werken erg goed tegen de pijn. Vermijd ingrediënten die uitdrogend kunnen zijn zoals alcohol en parfum. Dit kan de huid ook verder irriteren, wat we natuurlijk niet willen in deze situatie.

Hydrateer jezelf van binnenuit

Net als van buitenaf, moet je je lichaam ook goed van binnenuit hydrateren om de verbrande huid te verlichten. De huid is uitgedroogd en kan dus wel wat extra hulp gebruiken. Door water te drinken stimuleer je het genezingsproces. Daarnaast houd je door water te drinken je lichaam koel, wat erg fijn is als je verbrand bent.

Gebruik een koud compres

Een van de beste manieren om je huid te kalmeren, is door verkoeling op te zoeken. Je kan dit doen door koud te douchen, maar vaak krijg je het direct daarna erg heet omdat je lichaam zichzelf weer opwarmt. Om plaatselijke verbrandingen te verkoelen, kun je een koud compres of een koude, natte handdoek op de rode plek leggen. Deze methode werkt dus het beste als je niet overal verbrand bent, maar op een specifieke plek.

Blijf uit de zon

Tot slot is de belangrijkste manier om je huid te kalmeren: het niet erger maken. Houd je verbrande huid dus zo veel mogelijk uit de zon om te voorkomen dat je verbranding nog erger wordt. Bedek je huid met kleding en blijf lekker veel in de schaduw. Smeer de huid ook goed in met zonnebrand.

Lees ook: Dit is de beste manier om je bikinilijn te ontharen voor de zomer