Gekke tanlines voorkomen tijdens je vakantie? Zo doe je dat

Lichaam door Maya Luz

We kennen ze allemaal wel: tanlines. Het zijn lijntjes huid die niet meegekleurd zijn met de rest van je lichaam toen je in de zon lag. Dit komt doordat ze bedekt waren door je kleding bijvoorbeeld. Tanlines kunnen er best gek uitzien, en dat wil je deze zomer natuurlijk voorkomen. Zo doe je dat.

Lees ook: Dit is de beste manier om je bikinilijn te ontharen voor de zomer

Vermijd badkleding met gekke cut-outs

Het is deze zomer helemaal in om badpakken en bikini's te dragen met unieke cut-outs. We snappen helemaal waarom de style trending is, het is ook superleuk! Maar er zit een nadeel aan, namelijk de tanlines. Als je de tanlines helemaal wil voorkomen deze zomer, raden we je aan om je aan om de badpakken met de gaten op je zij of op je middenrif lekker te skippen. Wil je toch heel graag zo'n bikini of badpak aanschaffen? Draag hem dan niet meerdere dagen achter elkaar of als je lang in de zon gaat zitten.

Draag iedere dag een andere bikini

Met deze tip gaan we even door over ons vorige punt. Als je wil dat je hele lichaam geleidelijk bruin wordt, zul je regelmatig van bikini moeten switchen. Draag bijvoorbeeld eerst een dagje strapless, daarna weer een bikini met bandjes en daarna weer zonder. Doordat je vaak afwisselt, zullen de plekjes die de ene dag geen zon krijgen, de dag erna weer bijkleuren. Als je iedere dag dezelfde style draagt, zal je ongetwijfeld lijntjes gaan zien. En mocht je de mogelijkheid hebben om topless te zonnen, dan is dat al helemaal een aanrader.

Vermijd bruin worden in het algemeen

Geen kleurtje betekent geen tanlines, zo simpel is het. Bruin worden is al een teken van huidschade door de zon, dus je huid goed beschermen tegen de zon is altijd verstandig. Smeer jezelf goed in en vergeet ook niet de huid onder je badpak of bikini goed mee te pakken. Als je beweegt of als je badkleding verschuift, kan je daar alsnog verbranden!

Draag een bikini die zondoorlatend is

Zondoorlatende bikini's bestaan tegenwoordig! Je kan dus gewoon in je bikini op het strand liggen en alsnog overal bruin worden. Als tanlines je ergste nachtmerrie zijn, is dit de perfecte uitvinding voor jou! Vergeet je alleen niet in te smeren op de plekken die je bikini bedekt. Verbrande billen of borsten hebben is niet bepaald fijn.

Draag kleding wanneer dit kan

Tot slot is de beste manier om tanlines te voorkomen, verkleuren helemaal voorkomen. Zeker als je een bikini of badpak aan hebt waar je ongetwijfeld lijntjes van gaat krijgen, is het beter om de huid zo veel mogelijk te bedekken. Neem een leuke beach cover up mee en draag deze wanneer je in de zon zit. Smeer je goed in als je hem uittrekt. Hiermee voorkom je de meeste lijntjes en natuurlijk verbranden.

Ook interessant: Dit zijn de meest gemaakte scheerfouten