Dit zijn de beste manieren om bruin te worden zonder in de zon te zitten

Lichaam door Maya Luz

Ga jij deze zomer op vakantie? Dan is het fijn om alvast een beetje een kleurtje te hebben voordat je gaat. Maar we weten allemaal inmiddels wel dat zonnen slecht voor je kan zijn. UV-straling is schadelijk voor onze huid, dus kunnen we het misschien beter even anders aanpakken. Dit zijn de beste manieren om bruin te worden zonder in de zon te zitten.

Lees ook: Dit zijn de meest gemaakte scheerfouten

Spray tan

De beste manier om langdurige en mooie resultaten te krijgen, is door een spray tan te nemen. Dit wordt door professionals gedaan in een salon. Je hoeft zelf dus vrij weinig moeite te doen om bruin te worden als je voor deze optie gaat. Dingen waar je wel rekening mee moet houden is het wachten met je lichaam nat maken na het sprayen en het moeten dragen van losse kleding. Daarnaast zijn voor een spray tan het hoogst van alle andere opties die je hebt om een kleurtje te krijgen. Maar als je graag een kleurtje wil dat goed en lang blijft zitten, dan is een spray te de beste optie.

Zelfbruiner

Is je laten sprayen niets voor jou? Dan kun je natuurlijk ook zelfbruiner gebruiken. Met zelfbruiner kun je ook vrij langdurige resultaten behalen, ook al blijft zelfbruiner vaak wel iets minder lang zitten dan spray tan. Verder breng je de zelfbruiner zelf aan, dus heb je zelf controle over de verdeling van het product over je lichaam. Het kost iets meer moeite, maar is wel wat vriendelijker voor je portemonnee. Probeer bijvoorbeeld deze bronzing mousse van St. Tropez.

Zelfbruiner bodylotion

Als je zelfbruiner iets te heftig vindt, kun je ook gaan voor bodylotion met zelfbruiner. Deze bodylotions geven je lichaam een mooie sunkissed glow. Het pigment in de bodylotion ontwikkelt binnen een bepaalde tijd waardoor je tan geleidelijk zichtbaar wordt. Dit is de beste optie voor meiden die op zoek zijn naar een subtiel kleurtje of voor wie nog geen eerdere ervaring heeft met zelfbruiner. Wij zijn fan van de Everyday Gradual Tanning Milk van Bondi Sands. Vergeet na het aanbrengen van de bodylotion alleen niet je handen te wassen!

(Body) bronzer

Wil jij een kleurtje voor een avondje uit of een etentje? Dan is make-up de beste optie voor jou. Gebruik een bronzer of een body bronzer om je lichaam een mooie gloed te geven, zoals deze van Iconic London. Je kunt gaan voor een olie op je lichaam die je armen en benen een prachtige gloed geeft, en vervolgens op je gezicht gebruik maken van een crème bronzer. De resultaten blijven niet zo lang zitten, maar ze zijn prachtig voor een avondje uit!

Lees ook: Dit zijn de leukste cover ups om te dragen op het strand deze zomer