Gevoelig velletje?

Lichaam door Redactie Ze.nl

De thermale bron in Avène werd in 1736 jaar ontdekt en staat al ruim 100 jaar bekend als 'bron van openbaar nut'. Het water wordt eerst jarenlang gefilterd door rotsen en met mineralen verrijkt, waarna het na een ondergrondse reis van 40 jaar aan de bron ontspringt. Wat er precies in het water zit, dat blijft een beetje een mysterie. Maar het is bewezen dat het water een unieke kalmerende werking heeft op de huid. Dat is ook de reden dat er bij de bron een kuuroord is gevestigd, waar mensen met allerlei huidklachten worden geobserveerd en behandeld door specialisten.

Leuk voor de Fransen, maar wat heb jij eraan? Nou, je hoeft niet helemaal naar Frankrijk om je huid te verwennen met dit water. Avène heeft een hele lijn met verzorgingsproducten die de overgevoeligheid van je huid verminderen, het evenwicht herstellen en het afweersysteem van je huid verbeteren. De Fransen schijnen al dol te zijn op deze natuurlijke crêmes en nu zijn de Nederlanders aan de beurt!

De redactie van Vrouw.nl probeerde een aantal producten van de lijn Cleanance, die acné voorkomt en sneller doet verdwijnen. Helaas ging het om een proefmonstertjes, dus we konden het niet lang genoeg gebruiken om de werking van de smeersels te beoordelen. Maar de crêmes smeren in ieder geval goed uit en voelen daarna licht aan op je gezicht. Ook ruikt de crême Diacnéal, die plaatselijk de talgproductie normaliseert, een beetje vreemd, maar dat is logisch aangezien ze de samenstelling zo natuurlijk mogelijk houden. Irritaties bleven uit en onze huid leek inderdaad iets rustiger te worden. Maar misschien léék dat alleen maar zo, want het is natuurlijk vooral een prettig idee dat je je huid goed doet!

Avène is te koop bij de (online) apotheek. De prijzen vallen relatief mee, want de reinigingsgel en acnécrême kosten zo'n 15 euro en de prijzen van de zonneproducten variëren van 8 tot 20 euro. En naast standaardproducten en speciale crêmes voor probleemhuidjes, kun je ook smeersels van Avène kopen voor je man of baby.

Afbeelding verwijderd door redactie

Meer informatie: www.eau-thermale.avene.com