Je eigen home spa met H20+

Lichaam door Redactie Ze.nl

Met de bruine tegels op de vloer, bladderende waterleidingen en de huurhuiskranen moet je wel heel veel verbeelding hebben om een chic badhuis- annex saunagevoel te krijgen in mijn badkamer. De bubbelbaden, massagedouches en dompelbaden denk ik er dus even bij, maar met de uitgebreide testset van H2O+ moet het toch lukken om een home spa-idee te krijgen?

Olievrij

Naar eigen zeggen van de producent geven de H2O+-producten de huid een natuurlijke hydratatie, verhogen ze de weerstand en stimuleren ze de huid van binnenuit. De verzorgingsproducten zijn olievrij en gebaseerd op water en verrijkt met enzymen, mineralen, vitamines en ingrediënten uit de zee. De talloze productlijnen kunnen zonder problemen door elkaar heen gebruikt worden, omdat ze allemaal dezelfde, neutrale waterbasis hebben. Grote pluspunten van het merk zijn dat er niet op dieren wordt getest en dat de producten in recyclebare verpakkingen zitten.

Travel essentials

Vrouw.nl test de travel essentials, een pakket dat body balm, cleansing water, hydratating treatment, marine toner, shampoo, conditioner en – uiteraard – shower and bath gel bevat. Nu weet ik zelf nooit zo goed wat ik precies aan moet met tonicachtige substanties, voor mijn gevoel doen ze allemaal hetzelfde maar zitten ze in een ander potje, dus die laat ik maar even voor wat ze zijn. Beter raad weet ik me met de douchegel, de shampoo, conditioner en body balm. De producten zijn fris geurend, niet té zoet maar wel meisjesachtig en maken huid en haar heerlijk zacht.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

Spa

Maar er is meer! Het echte spa-werk begint met de Spa-lijn. Deze bevat onder andere een donkergrijze voetscrub die er héél interessant uitziet. Best lekker, je voeten scrubben, zeker met het oog op de zomer nu de slippertjes en open schoenen weer uit de kast tevoorschijn komen. En het doet zijn werk: mijn voeten worden heerlijk zacht. Maar eerlijk gezegd begrijp ik het verschil niet tussen voetscrub en andere scrubs. Misschien ligt het aan de grootte van de korreltjes of iets dergelijks, maar ik vind het een beetje ver gezocht om voor elk lichaamsdeel een andere scrub in het leven te roepen.

Blauwe verf

Het moddermasker, dat eruit ziet als blauwe, verf moet je aanbrengen op je gezicht en vijf tot tien minuten laten zitten. Na twee minuten is het prikken van mijn gezicht niet meer te harden. Ik houd het nog eventjes vol, maar dan vind ik het genoeg geweest, ik zie mezelf al onder de rode bulten zitten. Maar zodra ik het eraf haal, ontstaat er een ontzettend fris gevoel en een heerlijk zachte huid. Hmm, dat was toch zo slecht nog niet, net als de sea salt body wash en de sea mineral scrub. De Spa-lijn blijkt ervoor te zijn om de huid te verfrissen en te verkoelen. De producten bevatten hydraterende, anti-aging en mineraalrijke zee-extracten als zeesla, zeevenkel en wakame (whatever they may be).

H2O+ is zeer zeker verwennerij. De producten zijn lekker en geven je een goed verzorgd gevoel, maar je verzuipt wel in alle verschillende producten die aangeboden worden. Hoewel het natuurlijk goed is dat er voor elk huidtype een complete verzorgingslijn is, ben ik – ook na een bezoekje aan de website – het spoor volledig bijster. Maar ach, een kniesoor die daar moeilijk over doet.

H2O+ is te verkrijgen bij verschillende apotheken, alle Ici Paris XL-winkels, in de brandshop in Amsterdam en via de webshop. Kijk voor meer informatie op www.h2oplus.nl