Beauty / Lichaam
Lichaam

Balzak gladstrijken populaire trend bij mannen

Vrouwen zijn niet de enigen die de boel down there goed onderhouden. Ook mannen zijn best ijdel als het gaat om hun kroonjuweeltjes. Naast het scheren laten ze tegenwoordig ook hun balzak (!) botoxen om rimpels te verminderen.
 
George Clooney
Het toppunt van ijdelheid of een kwestie van een goede onderhoudsbeurt? George Clooney blies de behandeling een soort van nieuw leven in toen hij tijdens een interview grapte dat hij niet zijn kraaienpootjes, maar eerder zijn rimpels op zijn testikels zou laten gladtrekken. Sindsdien lijken de behandelingen niet aan te slepen.
 
De ingreep is vooral in Amerika - hoe kan het ook anders - razend populair. Veel artsen voegen aan hun specialiteitenlijstje nu ook maar de balzakingreep toe. Dat een naam voor de behandeling moeilijk te verzinnen is, blijkt maar weer. Ball Ironing, Go Nuts, Laser Polish the Crown Jewels: de dokters kunnen het zo gek niet bedenken.
 

Groot succes
Plastische chirurgie expert en verpleegster Jamie vertelt aan Daily Mail waarom de ingreep zo?n succes is. ?De huid van de balzak is erg dun, dunner dan de huid rondom de ogen. Daarom ontstaan er ook sneller rimpels. De man anno nu is niet bang om extra aandacht te besteden aan zijn uiterlijk, dus ook bij deze ingreep voelen ze zich comfortabel.?
 
De verpleegster heeft al veel beroemdheden in de behandelkamer gehad, maar wie dat zijn, wil ze niet vertellen. Bekende kop of niet, ook de ?gewone? man komt bij haar langs. Normaal was het overgrote deel van haar klanten vrouw, maar door de Tighten the Tackle behandeling zoals ze 'm zelf noemt, is nu ongeveer 40% van haar klantenbestand man.
 
Zelfverzekerd
Volgens Jamie is dat een goed teken. ?Mannelijke klanten zijn makkelijker dan vrouwen, de meesten blijven klanten voor het leven.? Naast bekende celebs laten ook zakenmannen en bankiers zich graag helpen aan hun balzakrimpels. Voor hen is de druk er goed uit te zien hoog en dus doen ze er alles aan om zich zelfverzekerd te voelen...
 
Wij hadden nooit gedacht dat mannen hier zo mee bezig waren. Wat vinden jullie? Klinkklare onzin of hebben de mannen groot gelijk?