9 tips om een summer glow te faken

Lichaam door Marleen_S
Leuk hoor, al je collega’s liggen ergens op Waikiki Beach te bruinbakken, maar jij blijft achter op je zonloze balkon. Zelfs je vriendinnen zijn naar de Spaanse zon vertrokken. Wil jij ook die summer glow? Met deze tips fake je ‘m!

 
Hoofd, schouders, knie en teen... Met dit simpele ezelsbruggetje sta jij op kantoor of in de appie te shinen alsof je zojuist bent thuisgekomen van een 10-daagse bakvakantie op Curaçao. Want met de volgende beautytips geef je jouw hele lijf een summerproof opknapbeurt. En daar hoef je de zon niet eens voor op te zoeken.

 
Hoofd…
Beachy lokken

Zon, zee en strand. Het is de perfecte mix van ingrediënten voor een lekkere zomerse coupe. Alleen kun je in Nederland niet vaak op de zon vertrouwen. Geen nood. Vul een sprayfles met lauwwarm water en wat zeezout en spray dit na het douchen in je haren. Laat je haren zonder föhn opdrogen en gebruik tot slot nog een beetje droogshampoo om dat zomerse stugge strandhaar te krijgen. Tip: als je langer haar hebt, draai dan je vochtige haar in kleine knotjes die je langs je gezicht laat hangen. Krijg je mooie beachy krullen van!
 
Coupe de Hollandse zon
Als je het helemaal goed wilt aanpakken, breng je een bezoekje aan de kapper voor wat highlights of ga je zelf thuis aan de slag met een verfkit van de drogist. Je haren zien er na een simpele behandeling gelijk uit alsof ze door de Griekse zon herself zijn gekust.
 
Shimmering shining
Gebruik een shimmer tijdens je beautyritueel 's ochtends. Een shimmer is de perfecte manier om je jukbeenderen of neusbrug te highlighten. Niet alleen lijkt je gezicht hierdoor een stukje smaller, de rest van je gezicht lijkt ook bruiner. Je straalt, echt!
 


Geen goud of zilver, maar brons

Na de shimmer doop je je make-up kwast in een fijne bronzer. Je hebt ze in alle soorten en maten, zowel budget als een wat duurdere variant op basis van mineralen. Scoor een bronzer die net een tint donkerder is dan je eigen huidskleur en breng het met mate aan op je gezicht. Neem alleen je wangen en de zijkanten van je gezicht mee om je mooie toet te shapen; je wilt geen Nutella-taferelen.
  
… schouders…
Perzik en kokos

Na het hoofd zijn de schouders aan de beurt. Of eigenlijk het hele gebied vanaf de schouders tot aan de knieën. Een algemene tip waar je huid direct een mooie glow van krijgt: investeer in een heerlijk geurende bodylotion. Een huid die gevoed is, straalt en je ruikt er ook erg zomers van. Kokos of perzik zijn heel zomerse geuren.
 
Neonnagels
Verzorg je handen met een lekker badje. Scrub ze zacht, smeer ze in met een lekkere handcrème en lak tot slot je nagels in een fel kleurtje. Hoe meer de kleur knalt, des te bruiner je handen lijken. En je weet wat ze zeggen: je handen zijn je visitekaartje. Het is een simpel trucje, maar het werkt geheid.
 

… knie…
Bronzer + bodylotion = bruine killerlegs

We hebben het er maar moeilijk mee, onze oplichtende melkflessen. En een paar straaltjes Hollandse zon zullen onze witte beentjes niet veel bruiner maken. Nu kun je een zonnebankbezoek inplannen, maar als je niet kunt wachten, doe dan het volgende. Mix wat bronzer met je favoriete bodylotion. Maak er een bruin papje van en smeer dit vervolgens op je benen. Dit zelfgemaakte goedje is veel minder heftig dan een gemiddelde zelfbruiner en het kost je geen cent. Enne, je kunt meteen dezelfde dag nog een kort rokje aan en je bruine killerlegs laten zien.
 
… en teen!
Voetenwerk

En laten we ook onze teentjes niet vergeten. Want een zomers sandaaltje kun je ook gewoon naar kantoor dragen en dan worden die tenen door al je collega's gezien. Minder mooi zijn alleen die kloven, lagen eelt en kalknagels. Heb je van al deze voetproblemen last? Bij de drogist kun je bijna voor alles een crème kopen. Volg het behandelplan op de gebruiksaanwijzing en vaak kun je binnen twee weken al van je zorgen af zijn.
 
Van tiptop tot teen
Tot slot is het ook tijd om je teennagels in een kek kleurtje te lakken. Vijl je nagels mooi vierkant of rond – net wat je leuk vindt – en geef je voeten net dat beetje extra door een leuk teenringetje of een voetsieraad te dragen.
 
Welke tips heb jij nog om een summer glow te faken?