Beauty / Lichaam
Lichaam

Hairy Legs Club: harige trend op social media

Bruine benen die meer weghebben van een stel hotdogs op een strand? Vakantiekiekjes staan er vol mee. Stoppelvrij natuurlijk, wat ons nog jaloerser maakt. Join the club. Nee, echt, want de Hairy Legs Club zoekt nog leden.
 
Leg hair, don’t care! Dat omvat zo’n beetje het hele idee achter de Hairy Legs Club. Wil je niet langer bij de club van de Nutella-bruine en haarloze langbenigen van deze wereld horen? Of is het je überhaupt eigenlijk nooit gelukt? Sluit je dan aan bij de Hairy Legs Club, de nieuwste trend op social media.
 
Een nieuw huisdiermaatje voor de hond: beenhaar!

Exit scheermesjes, hallo beenhaar!
Pro-beenhaar en een hagelwit huidje vol met stoppels en littekens. Om je officieel lid te noemen van de Hairy Legs Club hoef je maar één ding te doen. Of eigenlijk juist niet. Want die scheermesjes mag je lekker links laten liggen en je beenhaar mag gezien worden! 
 
Want potverdikkie, in de zomer geven we net zo veel geld uit aan multipacks scheermesjes die net een week meegaan als aan bak- en braadolie voor op het strand, en zonder resultaat. Onze melkflesjes worden weer net zo wit en harig als we ook maar één dagje overslaan. En daar ben je dan de hele zomer zoet mee. 
 

Very Hairy Legs
Sarah, de bedenkster van de Hairy Legs Club, was het zat om alleen maar sociaal geaccepteerd te worden als ze haar benen schoor. Want wie heeft ooit bepaald dat we alleen over straat mogen als we zo glad zijn als een aal? En ergens wist Sarah dat ze deze mening vast niet alleen deelde.
 
Daarom startte Sarah de blog Very Hairy Legs. Inmiddels hebben al honderden haargrage dames zich bij haar website gevoegd, die dagelijks foto’s van hun donzige benen online gooien. En zie hier, een social media-trend is geboren. “Deze blog wijd ik aan alle vrouwen, wereldwijd, met hele harige benen. Onze benen zijn de kampioen”, schrijft Sarah op haar blog. Amen to that.
 
Zomers rokje, check, harige benen, dubbel check.

Beat het schoonheidsideaal
Het schoonheidsideaal van bruine en gladde benen is nu eenmaal moeilijk te veranderen. Maar aangezien lang niet iedereen hieraan voldoet, is het bijna een opluchting dat er met de Hairy Legs Club ein-de-lijk een tegenbeweging is. De boodschap van Sarah’s blog is duidelijk: laat je beenhaar staan, maak er vervolgens wat harige selfies van en post ze online. Oftewel: beat het schoonheidsideaal! En daar doen veel vrouwen gretig aan mee. Zo vertelt een blogger aan Daily Mail: "Ik heb harige benen, en eerlijk, ik voel me vrouwelijker dan ooit!" En weer iemand anders zegt: "Het voelt zo fijn om mijn haren lekker in het zwembadwater te laten meegolven."
 
Ons beenhaar laten staan, vinden we hier op de redactie geen enkel probleem. Alleen moeten we nog even over onze schaamte heen om dit ook daadwerkelijk met de hele wereld te delen. We laten het jullie weten als we zo ver zijn. Happy Hairy Summer!
 
Zou jij meedoen met de Hairy Legs Club? Of vind je het toch (nog) vies?