Afslanken taboe

Lichaam door Redactie Ze.nl

Ook willen veel mensen niet herkenbaar zijn op de afslankcommunity. Maar liefst 78% van de deelnemers heeft een geheime nickname om onherkenbaar te blijven. Van deze 78% plaatst 36% wel haar eigen foto op de persoonlijke pagina.

Veel afslankers verbergen het feit dat ze bezig zijn met gewicht verliezen. 30% vertelt het niet aan haar omgeving, omdat ze bang zijn voor een nare opmerking of omdat het niemand iets aangaat. Alleen familie en vrienden worden door 38% op de hoogte gesteld over het afslanken.

Veel afslankers (51%) voelen zich in hun omgeving ook een buitenbeentje, soms alleen al omdat ze een paar kilo's kwijt willen. Dit is jammer, want het zou juist gestimuleerd moeten worden door iedereen om je heen! Vaak vinden mensen het juist knap als het lukt en is het een teken van doorzettingsvermogen om zoiets te bereiken. Het is dus toch erg goed als je van plan bent om te gaan afvallen het aan je omgeving te vertellen. Een beetje steun op weg naar je doel is juist een stok achter de deur om door te gaan. Uiteindelijk zal iedereen trots op je zijn.

De redenen die gegeven werden om anoniem te willen blijven op de site zijn verschillend. Enerzijds zeiden de afslankers dat je op die manier aan niemand hoeft te vertellen dat je afslankpoging misschien mislukt is, waardoor je er ook niet op zal worden aangesproken. Anderzijds is een groot deel van de afslankers bang om op zoekmachines gevonden te worden, waardoor je bij collega's of sollicitaties in een ander daglicht komt te staan.

Eigenlijk is dit best vreemd, want het is toch juist een positieve gedachte dat je wat probeert te doen aan die overtollige kilo's? Na het onderzoek, waaruit is gebleken dat dikke mensen vaker ziek zijn dan mensen met een gezond gewicht, zouden werkgevers toch juist blij moeten zijn dat mensen in ieder geval hun best doen om af te vallen? Als jij dus in hetzelfde schuitje zit. zet dan je schaamte opzij en laat niemand oordelen over wat jij wilt doen. Uiteindelijk zullen ze niets ander doen dan je accepteren zoals je bent en je steunen in wat je doet!

Kijk voor meer informatie op de website van Valtaf.nl.