Zo beat jij je allereerste rimpels!

Lichaam door Marleen_S
Zodra de eerste lachrimpel in je wang blijft staan, heerst er blinde paniek. Help, je wordt oud! En al die anti-rimpelcrèmes lijken maar niet te werken. Daarom verzamelden wij deze handige trucjes. Daháág kraaienpootjes!
 
De tijd van later is aangebroken. Je zou nu eigenlijk oud en wijs moeten zijn, maar het enige wat je is gelukt, is het ouder worden. En dat gaat helaas geheel, zonder pardon, vanzelf. Zucht. Om er niet op je vijfentwintigste bij te lopen als je seniele omaatje, volg deze wijze anti-rimpellessen des levens op.
 
Zalm eten
Vis eten in plaats van een stukje vlees is natuurlijk al een superbewuste keuze. Maar wist je dat de vetzuren in bijvoorbeeld zalm je huid voeden en glad maken? Daardoor zie je er jaren jonger uit en verminder je de aanmaak van rimpels. Dat komt mede door de omega 3-vetzuren. Dus inslaan die sushirolletjes met zalm!
 

Je bent wat je slaapt
Als jij lekker rustig ligt te dromen, is je lichaam bezig zich te herstellen. Natuurlijk wil je in de allerlekkerste slaaphouding - hoe chill - liggen, maar dit komt je rimpels niet ten goede. Want die vouwen in je gezicht na een diepe slaap, gaan er naarmate je ouder wordt niet meer zomaar uit. Een zijslaper? Dan krijg je rimpels op je wang. Is op je buik jouw favoriet? Reken dan maar op rimpels boven je wenkbrauwen. Beter is het om op je rug te slapen. En investeer eenmalig in een zijden kussenloop. Daar krijg je pas een huid van om van te dromen!

Rekken en strekken
Als je graag een jonge(re) huid wilt, dan is het verstandig om gezond te eten en veel te sporten. Je voelt je toch altijd zo lekker na een goede work out? Dat komt omdat het niet alleen goed is voor een fit lichaam, ook je gezicht is er erg blij mee. In plaats van dat je crèmes smeert, ben je met sporten bezig je huid van binnenuit te ?verjongen?. Drink daarbij ook nog een paar koppen groene thee en je beschermt je huid tegen het ouder worden.
 

Brandschoon
Je gezicht elke avond schrobben totdat je een ons weegt, is geen aanrader. Water maakt je huid erg droog waardoor er sneller rimpels ontstaan. Je haalt de natuurlijke en belangrijke oliën van je gezicht. Schaf een goede verzorgende, vochtinbrengende dag- en nachtcrème aan, dat houdt het vochtgehalte in je huid in balans.

Uit de zon
Iedereen weet het, niemand doet het. Door een lekker kleurtje op je gezicht lijk je jaren jonger zou je zeggen. Dat klopt, maar als je na veertien jaar bakken in de zon in de spiegel kijkt, ben je niet zo blij met het eindresultaat. Want juist door de zon maak je meer rimpels aan. Zeker als je je ?vergeet? in te smeren. Blijf tussen twaalf en drie ? jaaa mama ? uit de zon en koop ook in de winter een dagcrème met een beschermfactor.


Antioxidanten
Oftewel, vitamines A, C en E in groente en fruit. Wel is het belangrijk om écht vers fruit te eten zoals een kiwi of een cantaloupe, want vitaminepillen geven niet hetzelfde effect. Ook noten en kruiden als kaneel en amandelen zorgen voor een goede balans in je huid waardoor je rimpels zouden verminderen.

No stress
Heb je een stressvolle dag op je werk? Probeer zoveel mogelijk te ontspannen. Vooral de spieren in je voorhoofd. Want als je gaat fronsen, dan krijg je gegarandeerd later op die plek rimpels. Ook als je tegen de zon inkijkt span je je voorhoofdspieren aan. Gooi een zonnebril op je hoofd en just relax!  

Wat doe jij allemaal om (toekomstige) rimpels tegen te gaan?