Doe even Gezond!

Lichaam door Redactie Ze.nl

Bijna iedereen is aan het begin van het jaar vastbesloten om eens wat gezonder te leven. Vaker naar de sportschool, gezondere voeding en minder snoepen zijn daarbij veel voorkomende voornemens. Toch lukt het de meeste mensen niet om zich aan deze voornemens te houden. Hoe dat komt? Je kent het wel… het komt net niet uit, het is ongezellig, vreselijk moeilijk om de verleiding te weerstaan, je hebt te weinig tijd, geen oppas, noem maar op….

Met de Nationale Gezondweek zorgen we er met z'n allen voor dat zoveel mogelijk mensen gezamenlijk aan gezonde voornemens te werken. Waarom het tijdens deze week wel gaat lukken om je gezonde voornemens vol te houden? Omdat we het op een hele leuke manier samen gaan doen!

Vanaf nu kun je je gratis aanmelden op www.nationalegezondweek.nl Op basis van een aantal vragen wordt een persoonlijk profiel opgesteld, die je zelf kunt uitbreiden met een leuke foto en meer informatie. Tijdens de eerste week van de lente, vanaf 23 t/m 29 maart, krijg je van onze voedingsdeskundige en personal trainer elke dag een online eet- en beweegschema. Deze schema’s bevatten lekkere recepten en makkelijke oefeningen, waarmee je punten kunt scoren voor je persoonlijke Gezondscore. Samen = leuker en makkelijker, dus daag je vriendinnen, familie en collega’s uit om ook mee te doen! Wie heeft er aan het einde van de week de hoogste Gezondscore?

Ook zin gekregen in een weekje Gezond? Schrijf je dan snel in en onthoud de volgende tips:

• Lach veel: de Nationale Gezondweek is leuk!
• Ga wandelen tijdens de lunch (en neem je baas mee)
• Doe het samen! Maak met vrienden en collega’s op nationalegezondweek.nl een
groep aan.
• Onthoud dat je goed bezig bent.
• Zeg zo vaak als je wil: Doe even Gezond!
• Tien minuten springtouwen per dag doet wonderen.
• Wissel voeding maar ook beweging af.
• En natuurlijk: Doe Gezond, meld je aan en zorg dat ook je vriendinnen en collega's meedoen!

Word fitter, voel je beter, zie er goed uit, val af en ga vooral de competitie met je vrienden aan. Beter kan je de lente niet beginnen!