Op deze manier beïnvloeden hormonen jouw huid

Lichaam door Chloe

Moodswings, een opgeblazen buik en ook onze huid moet eraan geloven. Hoewel hormoonschommelingen in onze tienerjaren vooral voor acne zorgden, hebben ze ook op latere leeftijd nog veel invloed op onze huid, en wel op deze manier.

hormonen huidLees ook: Zo krijg je de meest gladde benen die je ooit hebt gevoeld

Acne

Tja, ook op je 30e kunnen hormonen nog steeds zorgen voor puistjes. Denk dus maar niet dat je het na de pubertijd wel gehad hebt. Vooral je hormoonschommeling heeft hier een grote invloed op. Zo’n twee weken voor je maandelijkse cyclus schiet je talgproductie omhoog wat zorgt voor verstopte poriën: puistjes dus. Het advies? Net als vroeger: er zo veel mogelijk vanaf blijven.

Droge huid

Ook een droge huid is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. En zoals bijna alles, heeft ook dit weer te maken met onze hormonen. Omdat je oestrogeenniveau laag is tijdens je menstruatie kan het zijn dat je huid droger is dan gewoonlijk. Kies vooral voor een hydraterende crème en probeer de droogte voor te zijn als je weet dat het weer bijna that time of the month is.

Zon gevoelig

Tijdens de menstruatie kan het zelfs zo zijn dat je huid gevoeliger is voor de zon. UV-straling kan dus eerder zorgen voor een rode of verbrande huid. Nou is het sowieso belangrijk je goed in te smeren, maar vooral als je ongesteld bent moet je dus extra opletten.

 

Lees ook: Striae: kun je huidstriemen behandelen?