Beauty / Lichaam
Lichaam

Wat betekent het als je witte stipjes op je nagels hebt?

Je zal het vast wel herkennen: witte stipjes of strepen op je nagel. Hoewel we er vaak een kleurtje overheen hebben, zijn we toch nieuwsgierig naar wat deze witte vlekken precies zijn. En nee, het heeft niks te maken met een tekort aan kalk.

witte stipjes nagelsLees ook: Rode lijntjes onder je nagel? Dit betekent het

Oorzaak witte stipjes

Hoewel veel mensen denken dat de witte stipjes ontstaan door een tekort aan zink of kalk, ligt het toch even anders. Het is namelijk leukonychia. Nou zegt dat je natuurlijk niet zo veel, en de naam klinkt ernstiger dan dat het is. Het is namelijk simpelweg een beschadiging en gaat vanzelf weer weg. Wanneer jij een paar weken voor je nagel de vingertop bereikt je vinger hebt gestoten, komt deze beschadiging dan pas aan het licht. Ook kan een manicure of nagelbijten de oorzaak zijn van deze vlekjes. In ieder geval is er niets om je zorgen over te maken.

Wat te doen?

Mocht je je er echt aan storen, is het mogelijk om de witte stipjes weg te vijlen of polijsten. Doe dit echter wel voorzichtig en zo min mogelijk, want je nagel wordt hierdoor steeds zwakker. En zo’n wit vlekje is natuurlijk veel minder vervelend dan een gebroken nagel. Het beste is om gewoon te wachten tot de vlekjes verdwijnen. Ze groeien namelijk vanzelf je nagel uit.

Beeld: iStock

Lees ook: Nagelstudio dicht? Zo krijg je sterke lange nagels