Reportage: Mannen-fashionshow.

Lichaam door Redactie Ze.nl

Omdat ik nog nooit een mannenshow had bezocht, klopte mijn hart verwachtingsvol en plofte ik neer op een van de comfortabele banken aan de rand van de catwalk. Er werden voorjaarscollecties geshowd van Prada, Lanvin, Dolce & Gabbana en Marc Jacobs. Niet de minste namen dus. Normaalgesproken smul ik van al het lekkers op de catwalk met in mijn achterhoofd 'Wat zou ik willen dragen?'. Nu was het uitgangspunt 'Waar zou ik mijn Lief graag in zien'.

Nu houd ik niet zo van fashionvictim-mannen. Mannen moeten er volgens mij een beetje per ongeluk goed uitzien. Alsof ze zomaar iets uit de kast hebben getrokken, wat dan toch precies goed is. De beeldige jongens op de catwalk zagen er niet zo nonchalant uit. Ze keken en liepen wel heel nonchalant, maar de outfits waren van top tot teen gestyled. En het zag er werkelijk prachtig uit.

De mannen van Lanvin hadden een bij preppy schooljongens-look met keurig gesneden colberts en strikjes om de hals. Prada gaat deze zomer helemaal voor de sportieve outfits: veel bermuda's, polo's en shirts met drukke prints.

Het werd iets spannender bij de collectie van Dolce & Gabbana die hun sexy reputatie hoog hielden met strakgesneden shirts en een mooie swimwear-collectie. En waar zouden wij onze mannen nu het liefste in zien? Je wilt niet het idee hebben dat je met een schooljongen uitgaat. De Italiaanse gigolo-look van Dolce & Gabbana is wel sexy, maar ook niet voor iedereen weggelegd. Mag het ook een combinatie van dat alles zijn? Maar dan wel per ongeluk graag.

Altijd de laatste fashionshows op www.fashiontv.com