Product: Hairstyling van Sebastian Professional

Lichaam door Redactie Ze.nl

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo op de hoogte ben van ál die haarstylingsproducten en -merken. Ik draag mijn haar los, zonder elastiekjes, clipjes, haarbanden, petjes, etc. 's Ochtends haal ik er een borstel door, en bij hoge uitzondering (bij belangrijke dag of zomaar, omdat ik er zin in heb) zet ik er een stylingtang in. Bij de kapper gooien ze van alles in mijn haar, met daarbij een ingewikkelde beschrijving waarom dat zo goed is. Ik vind het allemaal prima, zolang het maar lekker ruikt en doet wat het moet doen. Haarspray moet zorgen dat mijn haar blijft zitten waar het zit, en gel is er om haar in model te brengen. En dan heb je nog van dat haarspul dat je in je haar moet smeren bij het stylen, zodat het niet beschadigt. Tot zover mijn kennis van haarproducten. Juist daarom was het misschien wel een goed idee om een leek de nieuwe productlijn van Sebastian te laten proberen: ik dus!

'Om perfecte producten te garanderen, heeft Sebastian in twee jaar tijd meer dan 10.000 consumenten en stylisten geïnterviewd. Over de high fashion-styling waar Sebastian-producten om bekend staan, wat zij nog misten en waar zij inspiratie uit halen. Vervolgens zijn de producten uitvoerig getest en verbeterd. Het resultaat is een compact en toch alles omvattend assortiment producten die innovatief, creatief en -het belangrijkste- effectief zijn' aldus bijgeleverde informatie. Mijn oog glijdt over de vijf pagina's producten. Het goedkoopste is de 50 ml. hairspray: ¤9.50

Tijd voor actie!

Voor u, de lezer, is het misschien goed te vermelden dat het testen van de verschillende producten verspreidt is over een aantal dagen. Zoals ik het begrijp zijn de producten ingedeeld in verschillende categorieën:

1. Flow

De Flow-lijn voedt en beschermt het haar en geeft bovendien een flexibele hold met een zachte finish. Een serie van crèmes, mousses, serums en fijne nevels die je haar frizz-free, zacht en vloeiend maken. Een poging van mij om de frizz weg te halen uit mijn haar eindigt in een grote bos vettig haar en plakkerige vingers. De Stylixir is een waterig goedje, dat vooral heel erg plakt en niet doet wat het beloofd. Het beloofd alleen een extra wasbeurt.

2.Form

Sebastian doet een belofte van een sprekende opvallende textuur en een sterke hold, ontwikkeld voor diegenen die werkelijk fearless hairfashion willen. Enthousiast wrijf ik een klodder Liqouid Steel tussen mijn handen. Nog geen tien seconden later heb ik een kapsel waar Amy Winehouse jaloers op zou zijn: het is alsof er een herfststorm door mijn haar is gegaan. Ik heb nooit geweten dat dit effect zo simpel te verkrijgen was. Fearless hairfashion: erg geschikt als je punker bent.

Vriendlief test Matte Putty, een zachte, droge texturizer. In zijn beste vriend vind ik het volgende slachtoffer: hij test voor mij de Molding Mud, een met vezels versterkte pasta om nonchalante lokken te kneden, vormen en draaien. Al met al ziet het kapsel van de laatste er best aardig uit, maar blijkbaar zijn de kroeskrullen van mijn vriend no match voor de Matty Putty: wij zien geen verschil.

3. Flaunt

De Flaunt-lijn bestaat uit nieuwe superglossy stylers. Het topproduct uit deze lijn is Trilliant, met drielagenformule voor briljante glans, bescherming tegen warmtestyling en een ultralichte body. Heel bijzonder is het product niet in vergelijking met andere producten, maar het doet zijn werk. Jammer is alleen de geur: een niet te plaatsen soort watermeloen-, of lichtelijk vergane druivenlucht...

Door de Halo Mist breekt vriendlief bijna zijn nek, omdat de vloer er spekglad van wordt. Maar de glansspray doet zijn werk: wat een glans!

4.Foundation

Foundation is er blijkbaar ook voor je haar: drie sublijnen met een shampoo en conditioner voor elk haartype: fijn tot normaal haar, frizzy en droog haar, en beschadigd, chemisch behandeld haar.


De vraag is nu uiteindelijk: zijn de prijzen die Sebastian rekent voor deze producten, de uiteindelijke resultaten waard? Ik zeg: nee. Misschien ligt dit aan het feit dat de producten het in vergelijking met gewone huis-, tuin- en keukenproducten er niet met kop en schouders boven uitsteken. Of misschien ligt het aan de ondefinieerbare geuren van de producten. Of misschien ligt het aan mij: de leek die de producten helemaal verkeerd gebruikt. Maar als ik in de winkel sta, let ik bovenal op de prijs van het product, en ¤24,50 voor de Trilliant stylingspray vind ik gewoon veel te gortig.

Producten van Sebastian zijn verkrijgbaar bij verschillende salons door Nederland.
Website: Sebastian Professional