Welkom: Een warm bad

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Therapeute Carmen de Haan is zo iemand. Ze lijkt wel omringt door een groot licht.
Bij haar heb ik ooit de 3 jarige training Stroomtaal mogen doen. De eerste keer dat ik op haar praktijk verscheen wist ik het: ‘Dit is thuiskomen’.

Tijdens de training volgden een aantal tranen, van verdriet, maar vooral van ontroering en herkenning of was het herinnering? Haar zachte stem en haar woorden raakten mij in het diepst van mijn ziel.

Carmen leeft en deelt haar kennis vanuit haar hart. Samen met de charismatische en eigenzinnige pastor Fons Captijn verzorgde zij de training. Fons is een buitengewoon spreker, een man die je nooit meer vergeet.

Dit weekend heb ik een dag mogen meemaken van het symposium van Carmen: 'Het meervoud van lef is leven'. En ik voelde me omringt door vele 'kacheltjes' van alle soorten en maten en genoot van de warmte. Mensen waar je je meteen bij op je gemak voelt, die uitstralen: 'jij bent goed zoals je bent, met alles erop en er aan'.

Ik wens jou een mooie week toe en hoop dat je veel lieve (en wijze!) mensen zult ontmoeten, die jou omringen met zachtheid, en hetzelfde effect op je zullen hebben als een zalig warm bad.