Luuk Koelman verdedigt column

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Gisteren verscheen er een 'smakeloze' column van Luuk Koelman in Metro. In de column schrijft hij uit naam van Mariska de Haas een brief aan de moeder van Tim Ribberink. Na een stormvloed van kritiek verdedigt Luuk zijn column.
 
Tim Ribberink pleegde vorige week zelfmoord. In zijn rouwadvertentie hebben zijn ouders een deel van de afscheidsbrief geplaatst waarin stond dat Tim zijn leven lang gepest, getreiterd en buitengesloten werd. 

Koelman schreef in een open brief aan de ouders van Tim Ribberink dat hun kind gepest werd omdat hij een homo en een loser was. In de brief vraagt Koelman zich vervolgens af waarom de ouders hun kind niet beter hebben opgevoed, om te voorkomen dat hij homo zou worden. Dit schreef hij uit naam van Mariska de Haas.
 
Luuk Koelman gebruikte het voorval om zijn afkeer tegen de hoofdredactrice van het Katholiek Nieuwsblad, duidelijk te maken. Mariska kwam eerder in het nieuws vanwege haar opmerkingen over homo's. De column zorgde voor nogal wat ophef, spijt heeft Luuk echter niet van zijn column.

 
Haatmails
Hij vertelt aan RTL Boulevard dat hij veel haatmails heeft ontvangen. "Ook mensen die de column wel begrepen en 'm goed vonden. En ook mails van beveiligingsbedrijven die hun diensten bij me aanboden", zegt de columnist.
 
"Ik heb in de column een aantal uitspraken van Mariska de Haas achter elkaar geplakt. Wat die ouders willen bereiken door de dood van Tim in de media te brengen is een eind maken aan treiteren en buitensluiten. Met deze column heb ik laten zien dat Mariska de Haas precies hetzelfde doet als wat treiteraars van Tim hebben gedaan."
 
Het enige waar Luuk spijt van heeft is de timing van zijn column. "Ik heb 'm geschreven omdat het nu actueel is. Het enige wat je mij kunt verwijten is dat het 'too soon' is. Dat zou kunnen, misschien had ik ermee moeten wachten. Dat is dan het enige waar ik de plank heb misgeslagen."
 
Wat vind jij van de column van Luuk Koelman?
 
Foto: Metronieuws.nl