November: Movember!

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Happy new month! 1 november is niet alleen het begin van de koude, donkere dagen, maar ook het begin van Movember! De hele maand laten deelnemende mannen hun snor staan, om zo aandacht te vragen voor prostaatkanker.

Movember is een Australisch initiatief en stamt uit 2003. Mannen die meedoen mogen de gehele maand november hun snor niet afscheren en lopen dus op de 30e met een gigantische moustache rond. Dit alles om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor prostaatkanker, een ziekte die bij mannen nog steeds een groot probleem is. Geld inzamelen kan door middel van sponsoren die de moustachemannen zelf regelen.

In Nederland hebben zich 2.500 mannen (?Mo Bros?) officieel geregistreerd op de speciale website NL.Movember.com. Als zij de snor pas op 1 december weer van hun gezicht afhalen, zijn zij samen (tot nu toe) al goed voor een bedrag van ? 16.245, natuurlijk met dank aan de steun van hun liefhebbende vrouwen (?Mo Sistas?). Wereldwijd doen er voor zover bekend 430.000 mannen mee, waardoor een totaalbedrag van 3,7 miljoen euro wordt opgehaald.


Bang voor prikkende baarden van onze liefjes hoeven wij dames niet te zijn: voor de mannen is het niet de bedoeling dat de baard ook meegroeit. De snor moet op een verder glad geschoren gezicht prijken, zodat de actie extra goed opvalt. De Mo Bros worden zo in feite wandelende reclameborden voor de gezondheid van de man in het algemeen en prostaatkanker in het bijzonder.

Deze maand kan je er dus niet omheen: snorren zijn hip! Dus, bij dezen, óók voor alle dames die hun man willen steunen, maar vooral voor alle dappere Mo Bros die meedoen aan de actie: hier wat snorinspiratie?Happy Movember? And bring on those moustaches!

Fotocredits: WeHeartIt