Nieuw licht op nieuws: Ronald Jan Heijn (I)

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Ronald Jan Heijn is voormalig hockeyinternational en zoon van Gerrit Jan Heijn. Hij is de oprichter van spiritueel centrum Oibibio en maker van de film Staya Erusa. Zijn missie: het creëren van een ruimer bewustzijn.

Kun je nieuws veranderen?

"Zoals velen weten, kun je anderen niet veranderen, alleen jezelf. Zo is het eigenlijk ook met het nieuws. Ik kan het nieuws niet veranderen omdat ik de mensen erachter niet kan veranderen. Want de manier waarop zij het nieuws brengen, hangt van hun levensvisie af. Dit geldt ook voor de fase ervoor: de wijze waarop zij de gegevens filteren. Waarom is het ene feit wél nieuws en het andere niet? Bijvoorbeeld: als ik denk dat de aarde plat is, zal ik veel feiten die wijzen op een ronde aarde mislopen omdat deze mij niets zeggen. Of: als je denkt dat een baby volledig blanco op de wereld komt, ga je dit kind anders begeleiden en opvoeden dan iemand die beseft dat het baby'tje een oude gereïncarneerde ziel is. Met andere woorden: de manier waarop de mensen van de media het nieuws uitzoeken en vervolgens uitzenden, heeft alles te maken met hun visie op leven en dood en de zin van het leven."

Kaboutertjes

"En zo blijven we heel weinig in kranten en andere media lezen over graancirkels, buitenaardsen, alternatieve geneeskunde, leven na de dood, vergeving, enzovoort. Waarom? Omdat het buiten ‘hun werkelijkheid’ valt. In dat geval kun je namelijk net zo goed over kaboutertjes schrijven, zullen ze denken. (Terwijl ook deze kaboutertjes, bosnimfen en andere natuurdeva's wel degelijk bestaan, echter op een ander etherisch niveau. Als je nu denkt: 'Dit gaat toch wel te ver', heb je daarmee aangegeven waar jóúw grens van de werkelijkheid ligt. )"

Verander je visie

"Dus als we het nieuws niet kunnen veranderen (positiever, andere onderwerpen e.d.) blijft er niets anders over dan om zelf onze visie te veranderen. Of beter gezegd: inzicht te krijgen in hoe het selecteren van nieuws tot stand komt. Als je je namelijk echt gaat beseffen waarom het nieuws is zoals het is, raak je niet meer teleurgesteld. Je kunt het nieuws goed interpreteren en waar nodig langs je heen laten gaan. Als je denkt - bij het lezen van het bericht dat er een oud vrouwtje is beroofd en vermoord - ‘waarom moeten ze dít nou vermelden?, dan is het antwoord: men ontbeert het inzicht van een ruime visie op het leven, want men kan de andere belangrijkere feiten niet zien. Het wordt nu echt belangrijk dat men het antwoord gaat vinden op de zin van het leven en welke geestelijke weg wij als mensheid bewandelen. Waar we werkelijk vandaan komen en waar we heengaan. En waarom we nu in een overspannen overgangsfase zitten. Dan pas krijgt het nieuws de inhoud en vorm die passend is."

Wakker worden

"Tot die tijd heeft blijkbaar elk volk de media die het verdient. Nog anders gezegd: het is het resultaat van het overheersende collectieve bewustzijn uit het verleden, dat nu nog even doordendert (verouderde Vissentijdperkenergie). Maar als we als samenleving veel ruimer gaan denken en dus wérkelijk wakker worden (vanuit de nieuwe Watermanenergie), verandert de wereld onomkeerbaar en gaan we het nieuws krijgen dat deze rubriek zo vurig wenst. En die verandering van de wereld begint zoals gewoonlijk bij jezelf en bij je inzicht en tolerantie dat anderen het anders kunnen en mogen zien ..."

Over twee weken het vervolg van dit interview. Dan vraag ik aan Ronald Jan Heijn wat hem opviel in de media.

Meer weten?

VrOuw.nl interviewde Ronald Jan Heijn eerder over de film Staya Erusa en spiritueel centrum Oibibio: Interview: Ronald Jan Heijn.