Tibetaanse monniken bezoeken Nederland

De maatschappij door Redactie Ze.nl

De zes monniken die een grondige opleiding in de Boeddhistische filosofie, traditionele rituelen en algemene ontwikkeling hebben ontvangen, zullen drie maanden door Europa gaan reizen. Het doel van hun tournee is om de culturele uitwisseling tussen west en oost te bevorderen. Leven in aandacht, verbinding en harmonie met jezelf en je medemens. En vooral: geluk ervaren en genieten van dit leven, dat zo kostbaar is! Dat wil toch ieder mens? We zijn soms een beetje vergeten hoe. Door ontmoetingen met andere culturen zoals deze, kunnen we onszelf op een positieve manier laten inspireren. Daarnaast hopen de monniken om in ruil voor hun diensten zoveel mogelijk opbrengst te realiseren voor de toekomstige uitbouw van hun klooster.

Er wordt op dit moment gewerkt aan een boeiende programmering. Centraal staat het maken van een zandmandala in brasserie Loetje aan de Zevenend in Laren. Deze eeuwenoude spirituele beoefening heeft als doel om het welzijn van alle levende wezens ter wereld te vergroten. Het is met recht een monnikenwerk! Daarnaast omvat het programma meerdere evenementen, waaronder een Mindfulness Fair, kookworkshops en concertavonden. De activiteiten zullen inspirerend zijn voor jong en oud.

Uitgebreide informatie over de achtergronden en programmering is te vinden op: www.connectworlds.nl en http://www.livingtibet.org