De gekste dingen ooit online verkocht

De maatschappij door Marleen_S
Als online koopjesjager kun je soms de gekste dingen tegenkomen tijdens je speurtocht naar dat ene tweedehands pareltje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een baby of de vingernagel van Justin Bieber??

 
Marktplaats is my middle name en de hoofdprijs binnenhalen met het allerlaagste bod geeft een enorme kick. Of je nu koopt of verkoopt, onderhandelen over een exclusief product kan heel wat opleveren. Mensen hebben miljoenen over voor de meest idiote spullen.  
 


Een baby

Een echtpaar in Amerika zette voor de ?lol? hun pasgeboren kind te koop op eBay. Ook al hadden ze hun advertentie verwijderd, hun kind werd wel tijdelijk uit huis geplaatst door de kinderbescherming. Oeps.

De boxer van Michael Jackson
The King of Pop verdient ook na zijn dood nog aardig wat geld. Helaas heeft hij er zelf niets aan, maar de man of vrouw die zijn boxershort online te koop zette wel. Voor een lullige 1 miljoen dollar werd zijn Calvin Klein-onderbroek verkocht. Pikant detail: de onderbroek werd als bewijs gebruikt in een rechtszaak tegen de zanger over kindermisbruik.
 
Geest in een pot
De pot in kwestie werd door de verkoper himself gevonden op een verlaten kerkhof. Na het ding jarenlang in huis te hebben gehad, besloot hij hem toch maar te verkopen. Hij kon er niet meer tegen dat hij zo lastig werd gevallen door de geest die erin zat. Gevalletje blauwe geest in de lamp 2.0. Verkoopprijs? Een halve ton ongeveer.
 

Heilige maagd Maria gegrilde kaas

Soms maak je iets zo ongelooflijk lekkers klaar in de keuken, dat het bijna zonde is om op te eten. De kleuren, de vorm: hé wacht, lijkt die gegrilde kaas nu niet heel erg op de heilige maagd Maria? Dat overkwam een vrouw in Amerika. Zo trots als ze was op haar eetbare kunstwerkje, zo snel had ze het verkocht toen ze het gelijk op eBay zette. Het stukje kaas werd voor $ 28,000 (!) verkocht.

Gebeden
Heb je een probleem en heb je hulp nodig van hogere machten? Een stelletje (schijn)heiligen verkochten op eBay hun gebeden. Voor een paar dollar kon je als koper een schietgebedje aanvragen, afhankelijk van hoe groot je probleem was. Sinds vorig jaar augustus heeft de website dit soort advertenties verboden. Amen!

Vingernagel aangeraakt door Justin Bieber
In België zijn ze absoluut niet dom. Ze zijn er zelfs zo slim dat ze heel goed weten dat er flink te verdienen valt aan celebs. Zoals aan Justin Bieber. Een jongen verkocht zijn afgeknipte nagels die door Justin himself tijdens een concert zouden zijn aangeraakt.
 
Gebruikte borstimplantaten
Stel, je hebt recent een boobjob ondergaan, maar je wilt toch een maatje groter. Probleem: je hebt geen geld. Een vrouw besloot daarom haar gebruikte borstimplantaten te verkopen. Waarschijnlijk de meest ranzige aanbieding ooit. Tweedehands euh... borst to the max.
 


Behekste pop

Niet vies van een beetje magie in je huis? Een vrouw wilde maar wat graag af van haar behekste pop en zette hem op eBay. De pop zou de geest van een 7-jarig meisje in zich dragen. In haar verkooppraatje sprak de vrouw van een ?zeer actieve en unieke pop die er niet van houdt alleen gelaten te worden?. Jakkes, doodeng.
 
Onzichtbare vriend
?Ik ben nu 27 jaar en ik voel dat we uit elkaar gegroeid zijn.? Een jongeman was kennelijk klaar voor het echte, volwassen leven en verkocht daarom zijn onzichtbare vriend. Volgens de verkoper zou je na een tijdje kunnen voelen wat Jon Malipieman, zoals de vriend heet, dacht en leuk vond. Maar pas op, de onzichtbare vriend was vroeger een aardige player en heeft een hekel aan roken.
 
De haren van Britney Spears
Weet je nog die mental break-down van de blonde zangeres? De kapsalon die al haar lokken eraf schoor, zette later alle dode plukjes te koop op internet. Het openingsbod? Eén miljoen dollar.
 
Nieuw-Zeeland
Een inwoner van het land was kennelijk niet trots op zijn nationaliteit. Daarom bood hij zijn eigen land aan voor iedereen die het maar wilde hebben. De advertentie werd uiteindelijk offline gehaald, want ja, een land kun je niet verkopen, alleen veroveren met een oorlog.

Wat is het gekste wat jij ooit bent tegengekomen tijdens het online shoppen?