'Mean girls' ook na middelbare school

De maatschappij door Marleen_S
Je middelbare schooltijd is niet altijd één groot feest geweest. Zeker als je ook nog eens te maken had met echte mean girls in de klas. Dacht je er na je pukkelpuberperiode vanaf te zijn, helaas. Uit onderzoek blijkt: mean girls heb je overal.

 
Kleine meisjes worden groot. Zo lief en onschuldig als ze waren in de wieg, zo gemeen en harteloos kunnen ze zijn op school. Maar papa?s lieve kleine meid of niet, na de middelbare school kom je mean girls nog overal tegen. 

 
Sociale groepen
Uit onderzoek blijkt namelijk dat de sociale groepen die je had op de middelbare school - de nerds, de populaire kids en de alto?s - niet zomaar verdwijnen als je je examen hebt gehaald. Ook tijdens je studie en op je werk komen ze in alle vormen en maten terug, zo meldt Huffington Post.
 
Sociologen Elizabeth Armstrong en Laura Hamilton observeerden 53 vrouwen vanaf hun examen tot aan hun afstuderen. ?De cultuur die heerst op middelbare scholen waarin iedereen in hokjes wordt geplaatst, gedijt verder op de universiteit.?
 
Dat betekent dat je altijd wel ergens opnieuw een mean girl tegenkomt. En dat je al snel terugvalt in je oude, puberende ik en een grijze muis blijft als dit vroeger ook zo was. Je kunt volgens de onderzoeksters deze cyclus wel doorbreken, maar het zal nooit veranderen dat sommige vrouwen gewoon niet met elkaar kunnen opschieten.

 
Eens gemeen, altijd gemeen
In haar boek Mean Girls Grown Up ontdekte Cheryl Dellasega in 2005 dat mean girls altijd gemeen zullen blijven. Zeker in hun latere beroep zijn ze nog steeds dominant en spelen ze machtsspelletjes om andere vrouwen naar beneden te halen. 

Dus als je vroeger getreiterd werd door gemene meisjes, dan is de kans groot dat je ook op je werk niet met een dergelijk type kunt opschieten.  Alleen waar we vroeger niet tegen ze durfden op te boksen, hebben we als volwassene wél de keuze hoe we met ze willen omgaan.
 
Schrik trouwens niet als je zelf verandert in een mean girl. Want niet alleen sommige vrouwen zijn altijd gemeen. Je moet het omdraaien: alle vrouwen kunnen soms gewoon een harde bitch zijn. Vooral tegen andere vrouwen...

Ken je de film Mean Girls nog? Dit filmpje laat zien hoe de leerlingen zijn onderverdeeld in bepaalde groepen. Hilarisch!

fout in embed: media provider niet ondersteund

 
Hoe ga jij om met gemene vrouwen in je omgeving? Of ben je zelf weleens een bitch?