6 redenen waarom een nieuwe studie volgen een goed idee is

Ben je uitgekeken op je huidige baan? Of kom je er na een aantal jaar werken achter dat dit niet je passie is? Denk dan eens na over omscholing. Het roer totaal omgooien klinkt misschien eng, maar een nieuwe studie volgen is absoluut de moeite waard. Vijf redenen waarom je het gewoon moet doen:   

1. Je vergroot je kans op uitdagende banen

Misschien vind je je baan nu nog geweldig, maar over een paar jaar kan dat anders zijn. Door je om te laten scholen en meer kennis op te doen, word je voor meerdere bedrijven aantrekkelijk voor verschillende functies. Tegenwoordig zie je zo vaak dat werkgevers willen dat je kennis hebt van meerdere vakgebieden. 

2. Je vergroot je netwerk

Reageren op een droomvacature kan helpen om in aanmerking te komen voor een baan, maar contacten hebben is véél belangrijker. Wanneer je een nieuwe studie volgt, leer je mensen kennen die verder willen in dezelfde branche als jij. Het kan maar zo dat je nieuw opgedane contacten je in de toekomst nog weleens kunnen helpen.

3. Je bent nu serieuzer

Op 19-jarige leeftijd waren velen van ons al tevreden met een 5.5 op de ingewikkelde toets, konden we mooi weer verder feesten. Inmiddels zijn we wat minder jong en onbezonnen en weten we precies hoe we bepaalde dingen het beste kunnen aanpakken. Ook weten we nu veel meer over onze interesses waardoor we beter een passende studie kunnen kiezen dan toen we net de middelbare school verlieten.


4. Een nieuwe studie volgen is makkelijker dan je denkt 
Je hoeft helemaal je baan niet op te zeggen om een nieuwe studie te volgen. Bij afstandsonderwijzer NHA kun je (deeltijd)studies gewoon vanuit huis volgen. Je hoeft dus niet uren te reizen naar de campus, maar kunt alles in je eigen tijd doen. 

5. Persoonlijke ontwikkeling

De bovenkamer scherp houden door middel van een nieuwe studie is nooit verkeerd. Niet alleen de kennis die jij al bezat wordt opgefrist, maar je doet ook nieuwe kennis op. Daarnaast leer je ook meer over jezelf als persoon. Hoe ga jij als volwassene om met het leren en met je nieuwe kennis? Vast heel anders dan toen je nog in je tienerjaren zat.

6. Verbeter jouw positie op de arbeidsmarkt

Misschien vervul je momenteel wel een baan die over een aantal jaar overbodig is. Geen fijn idee, of wel? Door je om te scholen, maak je ook kans op andere banen en word je aantrekkelijker voor meerdere bedrijven. Bovendien ben je met een extra diploma of certificaat op zak ook gekwalificeerd voor meer salaris. Zo zie je maar, een nieuwe studie volgen loont (letterlijk).

Een studie volgen bij NHA

Wil jij die sprong in het diepe wagen? Bekijk dan het studieaanbod van afstandsonderwijzer NHA. Momenteel heeft NHA een scherpe actie lopen. Zo biedt de onderwijzer extra kortingen aan op de lestarieven en ontvang je momenteel ook een Bol.com-cadeaukaart bij je inschrijving met een waarde die kan oplopen tot wel 70 euro. Loop jij niet zo warm van een cadeaukaart? Dan kun je ook kiezen voor nog meer korting op een studie of cursus naar jouw keuze. Bekijk hier het studie- en cursusaanbod van NHA.