7 dingen die je na je studie kunt doen wanneer je nog niet wilt werken

Werk & studie door Sabine

Zeker wanneer je nog maar begin twintig bent, kan het dat je na je studie nog helemaal geen zin hebt om te werken. Wat je dan kunt gaan doen? Wat dacht je van een toffe taalcursus in het buitenland of een van deze andere zes dingen!

 
Wat kun je in hemelsnaam na je studie gaan doen? Een jaar uit je neus vreten klinkt niet erg aantrekkelijk en staat ook nog eens niet echt goed op je cv. Een van de volgende dingen klinkt een stuk aangenamer en het meeste is ook nog eens pri-ma voor je LinkedIn.


 
Reizen
Je kunt natuurlijk je rugzak van de zolderkamer vissen en een paar maanden, halfjaar of jaar gaan backpacken. Zolang als je zelf wilt. Je hebt nu nog geen baan en bent nog niet gesetteld, dus het is de ideale tijd om nu een reis te gaan maken! Ga naar de plekken waar je altijd nog eens naartoe wilde. Vertrek samen met een vriendin of alleen en leer heel veel nieuwe mensen kennen.

Nieuwe studie volgen

Je bent nooit te oud om te leren! Dus zelfs als je vindt dat je aan de verkeerde kant van de twintig zit, kun je nog best een studie oppakken. Ga iets doen wat aansluit bij je afgeronde opleiding of doe juist iets totaal anders. Wat je zelf maar leuk of interessant vindt. Het kan nooit kwaad!

Stage

Als je geen zin hebt om te werken, maar toch niet helemaal stil wilt blijven zitten, kun je ergens ook aan de slag gaan als stagiaire. Bijvoorbeeld bij een bedrijf waar je later graag zou willen werken. Je zou niet eens fulltime stage hoeven gaan lopen. Het staat erg goed op je cv en je leert er natuurlijk heel veel van.

Taalcursus in het buitenland

Heb je altijd al Spaans willen leren of wil je je Engels naar een hoger niveau tillen? Volg dan een taalcursus in het buitenland. Bij EF, ESL en Travel Active kun je toffe taalreizen boeken. Je kunt dan niet alleen een heuse talenknobbel ontwikkelen, maar je proeft ook een beetje van de cultuur van een ander land. Daarnaast staat het ook zeker niet slecht op je cv.


Au pair

Word à la Nanny McPhee een au pair. Dat kan in het buitenland, maar tegenwoordig worden er ook wel au pairs in Nederland gezocht. Je kunt natuurlijk ook een spannendere plek uitzoeken. Ga bijvoorbeeld een jaartje voor de koters uit een Amerikaans gezin zorgen in Amerika of ga naar Australië. Zat mogelijkheden!

Engelse les geven in het buitenland 

Vrijwel in elk land kun je als vrijwilliger Engelse lessen geven, maar het komt ook voor dat je hier betaald voor krijgt. Het ligt er maar net aan waar je terechtkomt of waar je heen wilt. Wel wordt er tegenwoordig steeds vaker naar een certificaat gevraagd. Je zou daarom de cursus Teaching English as a Foreign Language kunnen volgen.
 
Vrijwilligerswerk
In landen over de hele wereld kun je wel vrijwilligerswerk doen. Het ligt er maar net aan wat je zou willen doen. Vang bijvoorbeeld dieren op het Wildlife Rescue Center in Australië, verzorg leeuwen in Zimbabwe of ga aan de slag in de natuurparken van de Verenigde Staten! De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos!

Wil jij na je studie meteen aan de bak of lijkt een tussenjaar je ook wel wat?