Beste baan ooit: vrouw verdient 3000 euro per maand door caviavlogs

Werk & studie door Rosanne

Stel je voor: door het filmen van je huisdieren verdien je genoeg om ruimschoots in je levensonderhoud te voorzien. Klinkt als een droom, toch? Voor een Britse vlogger is het werkelijkheid. Ze zegde zelfs haar baan ervoor op.

Ongeveer vijf jaar geleden verveelde Laura Mellors uit Nothingham zich enorm. Ze dacht bij zichzelf: waarom maak ik geen filmpje van mijn cavia’s Gus en Hercules? Zo gedacht, zo gedaan, en ze plaatste het filmpje op YouTube. Een paar jaar later heeft ze 10 miljoen hits op het videokanaal en verdient ze een slordige 3000 euro per maand. Onlangs heeft Laura zelfs haar baan opgezegd als accountant bij E.ON om zich volledig te concentreren op het filmen van haar ondertussen zeven(!) cavia’s en de online webshop die erbij hoort. Ze werkt zo’n twee à drie dagen in de week aan het maken van video’s en het posten ervan op Facebook en Twitter. Beste. Baan. Ooit.


Sneeuwbal

Nadat ze haar eerste filmpje had geüpload, kreeg Laura veel positieve reacties. In het filmpje krijgen Gus en Hercules een nieuwe kooi die ze mogen ontdekken. Al snel daarna kreeg de vlogster een verzoek om meer filmpjes te uploaden en of ze kon laten zien hoe je de kooi in elkaar zet. Vanaf daar was het eigenlijk een sneeuwbaleffect. Wat begon als een hobby groeide uit tot iets wat ze nooit had durven dromen: een YouTubekanaal genaamd Piggiepigpigs met 55.000 abonnees.


Fanmail

Laura vindt de reacties overweldigend. “Toen ik blogde dat ik en mijn man naar Amerika gingen voor onze huwelijksreis, kreeg ik allemaal reacties van mensen die me wilden ontmoeten. Ik ben bij twee families langsgeweest,” vertelt Laura tegen DailyMail. Maar ook haar harige vriendjes Billy, Bobby, Fozzy Bear, Brian, Bo, Alfie and Gizmo genieten van hun sterrendom. Ze krijgen zelfs bijna dagelijks fanmail. “Als ik niet regelmatig iets post, krijg ik vragen of alles wel goed gaat met de cavia’s. Mensen houden echt van ze”, zegt Laura. In het bovenstaande filmpje is door een fan zelfs een tribute gemaakt voor een overleden cavia. Ja, er bestaan dus pluizenbolletjes die populairder zijn dan jij en ik. Wat misschien wel logisch is, want ze zijn zo fluffy en schattig! Naast de cavia’s heeft Laura ook nog een paar ratten (2) en hamsters (4). Een echte beestenboel dus! 

Wat vind jij van piggiepigpigs?

 
 
foto van piggiepigpigs.com