Kinderen uit de sterren

De maatschappij door Redactie Ze.nl

De heldere, open blik in de ogen geeft al aan dat ze op een directe wijze contact maken. Ze maken op een directe manier contact met andere mensen en de wereld om hun heen, ook de spirituele wereld. Ze doen dit direct vanuit het invoelende vermogen van hun hart. Ze denken niet in woorden, maar de wereld komt op hun af in beelden. Ze communiceren ook direct vanuit het hart, waarmee ze invoelen en zich met de ander verbinden. Hierdoor weten ze precies wat er in een ander omgaat. Ze voelen het als het ware. Dat kan veel verwarring geven omdat niet iedereen in deze wereld altijd de waarheid spreekt.

Het is voor een kind van de nieuwe tijd belangrijk om te leren zijn eigen ruimte in te nemen en zijn eigen grenzen te bewaken. Dit geeft veiligheid. Doordat een nieuwe tijdskind zo open staat voor de wereld komt er vaak van alles bij het kind naar binnen. Onbeschermd. Zoveel dat het nauwelijks te verwerken is. Het kan hiertoe nodig zijn voor het kind zich te ontladen door druk gedrag of zich terug te trekken in zichzelf. Het doet dit voornamelijk uit bescherming. Deze hyperactiviteit en dit aandachtstekort duiden er hierbij vooral op dat zij alle indrukken die op hun afkomen niet kunnen verwerken. Het is dan ook niet vreemd dat er de laatste jaren een enorme toename is van kinderen met klachten van ADHD of PDD-NOS.

Niet al te veel prikkels, rust en structuur zijn belangrijk en behulpzaam voor een nieuwe tijdskind. Het werkt aardend en vergroot de veiligheid. Met name aura - oefeningen (“in je eigen tentje gaan zitten”) kunnen het kind verder helpen om te leren omgaan met zijn openheid en het aangeven van zijn grenzen.
De aura werkt als een energiefilter. Het biedt bescherming en laat alleen dat binnen wat positief voor je is. Het functioneert als beschermingsschild voor het van nature erg “open staande” nieuwe tijdskind. Het schoonmaken van de aura helpt om los te laten wat je niet nodig hebt en wat niet bij jou hoort. En bovenal helpt de aura het kind (en ons allemaal) om zich Zelf volledig de ruimte te geven.

Naast heel veel geduld, is ook het geven en krijgen van vertrouwen belangrijk. Hierbij kan het van nut zijn af en toe het ruggetje te masseren (2e chakra - gebied). Als ouder helpt het uiteraard verder om veel met je kind te praten. Open, vanuit je hart. De volgende oefeningen kunnen helpen je eigen ruimte volledig in te nemen en je aura te ervaren. Deze oefeningen zijn goed uitvoerbaar, zowel voor ouder als kind.

• Ga met beide voeten stevig op de grond staan. Voel hoe je voeten tegen de aarde drukken en hoe de aarde tegen je voeten drukt. Voel het raakvlak tussen je voeten en de grond. Breng je handpalmen tegen elkaar aan voor je lichaam ter hoogte van de maagstreek. Beweeg ze vervolgens langzaam omhoog tot boven je hoofd. Tot het niet verder meer gaat. Breng je armen vervolgens ontspannen, maar wel uitgestrekt naar beneden langs je lichaam. Als een cirkel. De handpalmen blijven hierbij in dezelfde positie. Doe dit drie keer en neem ieder keer de tijd om het door te laten werken. Voel na in jezelf wat het met je doet. De oefening helpt om volledig je eigen ruimte in te nemen. Je zet er je aura mee op.

•Ga met beide voeten stevig op de grond staan. Breng je handpalmen weer tegen elkaar voor je lichaam ter plaatse van de maagstreek en beweeg ze omhoog tot boven je hoofd. Tot je armen gestrekt zijn en het niet verder meer gaat. Draai je handpalmen nu naar buiten. Beweeg de armen in een cirkel zijwaarts naar beneden. Stel je hierbij voor dat je de ruimte om je heen volledig schoon maakt en alles eruit mag wat je niet nodig hebt. Je veegt je aura schoon. Voer de oefening rustig uit. Het kan helpen om enige kracht te zetten bij het opruimen van je eigen ruimte. Doe dit drie keer en neem ieder keer de tijd om de oefening door te laten werken. Voel na in jezelf wat het met je doet. De oefening helpt je aura schoon te maken. Het kan helpen alle onnodige ballast af te voeren en jezelf energetisch te reinigen.

www.medischepraktijkmondesir.nl