Mijn mening: Beste meneer Balkenende IV...

De maatschappij door Ze.nl

Vanaf het aantreden van dit kabinet lijkt het alsof de bewindslieden aan het dolen zijn, ruzie maken en af en toe in een verdwaald moment eens wat zinnigs zeggen. Misschien had dit kabinet nooit moeten beginnen met de 100 dagen het land in te gaan, want sindsdien lijkt het alsof de meeste aangetreden ministers denken dat hun taak er al weer op zit , in plaats van dat ze daar nog aan moet beginnen. Veel gekibbel, onenigheid en ruzie zorgen ervoor dat er veel onrust ontstaat en een instabiel beeld ontstaat. Daardoor lukt het dit kabinet maar niet om goed van de grond te komen. Door alle onenigheid onderling, is het zoeken naar gezamenlijke oplossingen gestaakt en hopen alle regeringspartijen dat ze overeind blijven tot aan de volgende verkiezingen.

Den Haag lijkt daardoor meer op een volgelopen schoolplein, met ongeduldige scholieren die wachten tot dat ze weer naar binnen mogen, dan op volwassenen die ons land moeten besturen. Dit leidt dan ook terecht tot de vraag: "Wat doen ze daar toch de hele dag in Den Haag?" Nou best veel, als je de kenners mag geloven. Er wordt waarschijnlijk hard gewerkt. Alleen helaas niet naar elkaar toe, maar juist van elkaar af.

Nou mag er best flink gediscussieerd worden onderling en af toe wat strijd worden gevoerd. Alleen nu zijn alle scenario’s en scrips overboord gegooid en is iedereen er achteraan gesprongen en houden ze zich vast aan het laatste stukje wrakhout wat ronddobbert.

Heel jammer en totaal niet nodig. Een stabiel beleid valt heel goed te vormen als alle partijen hun aandacht voor de zetels, verschuiven naar aandacht voor het volk. Ook al zou dit voor sommige partijen kunnen inhouden dat hun populariteit minder wordt. Want meneer Balkenende, het gaat niet om uw zetels, misschien bent u dat vergeten maar wij herinneren u er graag aan.

Dus meneer Balkenende IV, zorg voor een goede kinderopvang, een stabiele btw en neem nou eens een wijze beslissing over het ontslagrecht, gezondheidszorg en werkgelegenheid. Want is dat niet wat u de mensen hebt beloofd tijdens de verkiezingen?