Stop de telefoongids!

De maatschappij door Ze.nl

Of je het nu wilt of niet, elk jaar krijg je een enorm pakket aan papier in de bus. Wat doen de meeste mensen hiermee? Hij verdwijnt in de kast, waar hij na een jaar ongebruikt weer wordt vervangen door het volgende gele monster. Of hij wordt direct weggegooid. Al jaren lang weet iedereen dat er ook een online versie is de zowel De Telefoongids als de Gouden Gids. Tot nu toe was er echter nog steeds geen mogelijkheid om aan te geven dat je beide bomenverslinders niet zou willen ontvangen.

In België is al jaren een uitschrijfmogelijkheid. Eindelijk is in Nederland ook het initiatief genomen om zo'n mogelijkheid in te stellen. Wil jij die dikke, nutteloze, papiervreters ook niet meer ontvangen? Ga dan snel naar stopdetelefoongids.nl en doe mee aan de petitie: Schrijf je uit voor De Telefoongids/Gouden Gids!

Deze petitie is niet bedoeld om de gidsen helemaal te stoppen. Natuurlijk zijn er nog steeds mensen die deze enorme drukwerken wel handig vinden. Het zou echter veel beter voor het milieu zijn wanneer mensen zich uit kunnen schrijven wanneer ze dat willen. Dat spaart in ieder geval een hoop bomen!